S-a lansat ghidusii.ro, locul unde viata cu trei copii e... de poveste

Sa vorbesti azi despre familie in contextul unui cotidian superficial si comercial este adesea considerat desuet, in timp ce o apologie a familiei cu mai mult de doi copii atrage dupa sine de la mirarile cele mai amuzate, pana la „infierarea” sociala, mai ales daca situatia pare sa scape de sub control. Astfel, Cristina Lincu, autoarea Ghidului de supravietuire gazduit de ghidusii.ro, si-a propus sa demonstreze, dintr-o perspectiva plina de umor si autoironie, ca nu este indezirabil sau imposibil sa cresti trei copii in secolul XXI. In consecinta, nu face altceva decat sa povesteasca intamplarile pe care fiecare zi le consemneaza in viata deloc plictisitoare a familiei sale.



Toti parintii stiu, din proprie experienta, ca aceasta este cea mai dificila, dar si cea mai frumoasa „meserie”. Tocmai de aceea, ghidusii.ro nu este un proiect de parenting, de sfaturi, de indrumari de specialitate sau, dimpotriva, o lamentare a unei mame coplesite, ci, mai degraba, o „terapie” a sufletului. O terapie prin (re)trairea aventurilor care, desi neplacute la o prima ...intamplare, odata povestite, cu asumare si haz (de necaz), contribuie la relaxarea atitudinii celor mari in fata inventivitatii nestavilite si a ingenioaselor nazdravanii, specifice copilariei. Insa ghidusii nu se adreseaza numai parintilor, ci tuturor, spiritului, in general, impartasind experiente de viata nevinovate  si savuroase. In prezent, ghidusii au trei, cinci si respectiv sapte ani, iar povestile lor incep in urma cu un an, dupa ce familia s-a stabilit definitiv in Brasov. De altfel, fiecare dintre ei este nascut in alt oras: in Madrid (Spania) - cel mare, in Bucuresti - mijlociul si in Brasov - mezinul, 19 martie avand astfel o semnificatie aparte pentru intreaga familie, deoarece in Spania, la aceasta data, se sarbatoreste Ziua Tatalui.



Ghidusii.ro este un proiect literar, dar ancorat in realitate, cu o abordare inedita si plina de prospetime, un element de complementaritate pentru gama larga de site-uri si portaluri dedicate parintilor in mediul on-line de astazi.



De altfel, chiar in descrierea proiectului autoarea „Ghidului de supravietuire” marturiseste:



<<Ma inclin in fata tuturor parintilor, mai ales a acelora care intampina greutati reale pentru a-si creste copiii. Nu pretind sa dau sfaturi de viata, nu vreau sa fac un curs de parenting, vreau doar sa va inseninez ziua si sa va „fur” un zambet.>>



Cristina Lincu este consultant in comunicare si mama la „puterea a treia”, pentru care scrisul a devenit o a doua natura, fiind fascinata de cuvinte si de puterea lor de a (re)crea realitatea. Ghidusii.ro nu este primul sau proiect in on-line, fiind autoarea a altor doua bloguri personale (si desemnata castigatoarea competitiei de blogging creativ SuperBlog 2014), consultant la eBloguri.ro, precum si coordonatoarea platformei romaninlume.com, o continuare fireasca a brandului de succes “Roman in Lume”, creat in Spania, sub egida caruia s-au mai dezvoltat un ziar romanesc de prestigiu, precum si o emisiune radio bilingva (2001-2009).



Pentru mai multe detalii si informatii: crslincu@gmail.com

ghidusii ghid de supravietuire intamplari amuzante copii mama si copiii parinti si copii