Roviniete.ro sau cum au aparut rovinietele online in Romania

Acum 10 ani, rovinietele se comercializau sub forma unor abtibilduri galbene pe care utilizatorii de autovehicule le lipeau pe parbrizul masinii pentru a putea circula in legalitate pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi. Vazand dificultatea prin care trec soferii in cautarea unei roviniete, doi tineri antreprenori au lansat site-ul Roviniete.ro, oferind un instrument de plata simplu si rapid pentru taxa de drum. Astfel, Dan Ciceu si Dan Alexandru Cobeanu au infiintat compania Scala Assistance, sub care este inregistrat site-ul Roviniete.ro, acesta fiind autorizat de catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere sa comercializeze roviniete online in toate judetele tarii. 

In anul 2010, vanzarile de roviniete au crescut uimitor iar rovinieta fizica a fost inlocuita complet cu cea online, oferind si mai multor soferi accesul la o modalitate de plata mai simpla si mai rapida a taxei de drum. Dan Ciceu si Dan Alexandru Cobeanu au investit constant in tehnologie digitala pentru a oferi clientilor prin intermediul site-ului Roviniete.ro un user-experience ireprosabil.

Inainte de a fonda compania Scala Assistance, cei doi antreprenori aveau deja o experienta notabila in domeniul brokerajului de asigurari, care s-a dovedit extrem de utila in noul lor proiect. Roviniete.ro este un business de succes, orientat spre nevoile clientilor, care se dezvolta din ce in ce mai mult, an de an. 

“Ne bucuram sa putem oferi clientilor nostri, prin intermediul unei platforme dedicate, oportunitatea de a-si plati securizat aceasta taxa in mediul online. Continuam, in acest fel,  dezvoltarea permanenta de servicii utile, necesare si de calitate pentru clientilor nostri”, declara Dan Ciceu.

In ziua de azi, Roviniete.ro este accesat lunar de catre peste 100.000 de utilizatori unici din Romania. In plus, Scala Assistance dispune si de peste 10.000 de locatii fizice, proprii si prin parteneri, in toate judetele tarii, prin intermediul carora utilizatorii de autovehicule pot achita taxa de drum. Printre cei mai importanti parteneri Scala Assistance se numara Banca Transilvania, ING Bank, Paypoint Romania si lantul de benzinarii Gazprom Romania.

Pentru persoanele juridice, Scala Assistance pune la dispozitie si un pachet complet de servicii corporate, printre care o platforma online dedicata, call center de asistenta, manager de cont si  asistenta continua la plasarea comenzilor de roviniete online, intr-un mediu securizat la cele mai inalte standarde de siguranta a platilor. 

“Activitatea de consultanta acordata clientilor de tip corporate, in aceasta categorie de servicii, este esentiala intr-o era a noilor tehnologii, insa ea se bazeaza foarte mult si pe interactiunea umana. Daca serviciile sunt impecabile, munca noastra este recunoscuta si apreciata", declara Dan Alexandru Cobeanu.

In anul 2016, afacerile companiei Scala Assistance au ajuns la 41 de milioane de euro. Pentru anul 2017, compania si-a stabilit ca obiectiv largirea paletei de servicii oferite, printre care se numara posibilitatea de a achita online taxa de pod Fetesti-Cernavoda si reintroducerea distributiei vinietelor de Ungaria. 

roviniete online