RIO BUCOVINA: APA MINERALA NATURALA – peste 70% din consumatori inteleg necesitatea si benefic
Bucuresti, 16 Februarie 2012 – Rio Bucovina, companie cu capital 100% privat, pozitionata pe locul 3 ca si cota de piata, activa atat in zona imbutelierii/productiei de apa minerala naturala si bauturi racoritoare, dar si in domeniul distributiei de produse alimentare si nonalimentare din Romania, da publicitatii date si cifre de consum cu privire la consumul si necesarul de apa pentru organism, precum si actiunea benefica a acesteia asupra organismului. Rio Bucovina explica diferentele dintre categoriile de apa imbuteliata, implicit beneficiile nete ale apei minerale naturale fata de cele oferite de apa de izvor si apa de masa.
“Odata cu cresterea nivelului de trai si accesului la informatie, a crescut si nivelul de educatie al consumatorului, acesta intelegand, in proportie de peste 70%, necesitatea consumului de apa minerala naturala, precum si beneficiile acesteia”, explica Camelia Hoinarescu, director marketing Rio Bucovina.
In acest moment, consumul de apa imbuteliata este de 60 l/cap de locuitor si este in crestere fata de bauturile racoritoare unde trendul este unul descendent.
„Este efectul cresterii preocuparii consumatorului pentru preventie si mentinerea unui stil de viata sanatos” concluzioneaza Camelia Hoinarescu director marketing al Rio Bucovina.
Conform studiilor referitoare la efectele benefice asupra organismului uman, se recomanda consumul zilnic de apa minerala naturala cu un reziduu uscat scazut, cu un continut de minerale echilibrat, precum si cu un pH cat mai apropiat de cel neutru. Consumul de apa minerala naturala plata este deosebit de important pentru organismul uman deoarece aceasta ajuta la functionarea normala a tuturor organelor si sistemelor, pana la nivel de celula. Consumul de ape minerale naturale usor alcaline poate contribui la neutralizarea acidului acumulat si implicit ajuta organismul sa-si reduca aciditatea.
Cantitatea de minerale continuta de apa minerala naturala plata are un rol important in sustinerea functionarii zilnice a organismului, dar ea nu inlocuieste aportul de minerale provenit din surse organice, pentru ca atunci cand vorbim de mineralele din apa vorbim de minerale anorganice care se elimina odata cu apa din organism.
Referindu-se la aportul zilnic de calciu, magneziu sau fier necesar organismului, Camelia Hoinarescu explica: “Cercetatorii au aratat ca, pentru a asigura necesarul zilnic de calciu al organismului, ar trebui sa bem in jur de 676 pahare de apa. Ipotetic vorbind, pentru necesarul zilnic de magneziu ar trebui sa consumam 1848 pahare de apa, pentru fier - 848 pahare si pentru fosfor "doar" 168960 pahare de apa. Bineinteles ca acest lucru este imposibil. Mai mult decat atat, peste 95% dintre mineralele necesare organismului provin din alimente si mai putin de 5% din apa.”, concluzioneaza directorul marketing al Rio Bucovina.
Referindu-se la produsul propriu, specialistii Rio Bucovina arata ca, conform continutului, apa minerala naturala Bucovina este o apa pura din punct de vedere microbiologic, cu originea intr-un zacamant/acvifer subteran si este doar captata, ea izvorand in mod natural. Spre deosebire de celelalte tipuri de apa (apa de izvor, apa de masa etc.) apa minerala naturala are, prin natura sa, un continut specific de saruri minerale dizolvate, oligoelemente sau alti constituenti, cu efecte benefice asupra sanatatii.
Originea subterana a apei minerale naturale Bucovina asigura stabilitatea, temperatura si continutul de saruri minerale constante, indiferent de conditiile climaterice de la suprafata, protejand-o de toate riscurile de poluare.
Apa minerala naturala necarbogazificata (plata) Bucovina este o apa echilibrata din punct de vedere al continutului de minerale, adica nu contine minerale in exces care sa-i dea un caracter specific: nu este o apa magneziana, calcica, potasica, sodica, sulfatata sau feruginoasa. Are un reziduu sec de 78 mg/l si un pH de 7,35, foarte apropiat de cel al sangelui uman.
Datorita acestor atribute, apa minerala naturala necarbogazificata Bucovina este certificata de Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului – Alfred Rusescu pentru a fi folosita in alimentatia bebelusului.
Fie ca vorbim de apa de izvor sau de apa de masa, trebuie sa avem in vedere caracteristicile care le deosebesc de apa minerala naturala. Cea mai importanta caracteristica este zona de provenienta. Astfel, apa de izvor este o apa extrasa dintr-o zona curatata, suficient filtrata pentru a o face potabila, dar sensibila la modificarile climatice si la poluarea de la suprafata. In special pentru apele de ses sau de deal, perioadele ploioase sau dimpotriva, secetoase, pot afecta continutul de minerale si microorganisme, uneori apa pierzandu-si potabilitatea. Apa de masa este fie o apa de fantana ce provine dintr-un acvifer in urma forarii stratului/stratelor permeabile sau prin alta metoda, fie o apa arteziana ce provine dintr-un izvor sau dintr-un acvifer sub presiune, deschis prin foraj, iar nivelul apei de izvor este deasupra nivelului superior al acviferului. Ca si apa de izvor, apa de masa poate fi afectata de ceea ce se intampla la suprafata: ploi, seceta, deversari etc.
Consumul de apa in cantitati suficiente ( in jur de 2 l pe zi), precum si calitatea acesteia reprezinta doua cerinte esentiale pentru functionarea optima a organismului uman.
///////
Despre Rio Bucovina:
In anul 2006 a luat fiinta compania Rio Bucovina, cu capital 100% privat, avand ca obiect principal de activitate imbutelierea apei minerale naturale Bucovina, precum si productia bauturilor racoritoare.
Pe langa acestea, ulterior, societatea isi divesifica gama de produse in zona distributiei, incluzand la momentul actual o serie larga de bunuri alimentare si nonalimentare.
Marcile proprii comercializate de Rio-Bucovina sunt: Bucovina – apa minerala naturala plata si carbogazificata; La Vitta si Malibu – apa de masa; La Vitta, Malibu, Bon Ton – bauturi racoritoare carbogazoase; Golden Horse – bautura energizanta, La Vitta – produse alimentare. Rio Bucovina este unicul distribuitor in Romania pentru marcile Zara (paste fainoase) si Becker’s Bester (suc natural de fructe).
Rio Bucovina a implementat si certificat un sistem de management integrat: calitate – mediu – siguranta alimentului, conform ISO 9001: 2008, ISO 14001: 2009 si ISO 22000: 2005, in parteneriat cu organismul german de certificare TUV CERT, prin TUV HESSEN.