Noul Volkswagen Caddy



Volkswagen Autovehicule Comerciale introduce pe piaþã o nouã generaþie a bestseller-ului Caddy. Van-ul compact, cu conceptul sãu practic, cu uºi laterale culisante, a fost perfecþionat din toate punctele de vedere. ªase noi motoare TDI ºi TSI reduc consumul de combustibil cu pânã la 21%, liniile de echipare sunt reconfigurate, noul design frontal prezinta linii precise, în stilul generaþiei actuale T5 (Transporter, Multivan). Interiorul este de o calitate sporitã, iar acum existã si posibilitatea de a detaºa rândul al doilea scaune. Cheltuielile de întreþinere sunt reduse ºi mai mult. Toate acestea fac ca noul Caddy sã fie unul dintre cele mai inovatoare maºini din categoriile transport de oraº ºi van-uri compacte. La nivel mondial, cea de-a treia generaþie Caddy a fost vândutã, în doar 6 ani (din 2004 ºi pânã în 2009), în circa 800.000 de unitãþi. Noul Caddy este conceput pentru a continua în mod dinamic aceastã poveste de succes.

 

Noul Caddy este prima maºinã din categoriile pentru transport de oraº ºi van compact care are ESP în dotarea standard a tuturor versiunilor. Volkswagen Autovehicule Comerciale urmãreºte astfel cu consecvenþã strategia de înaltã siguranþã, menitã sã protejeze, în cel mai bun mod posibil, ºoferul ºi pasagerii. Caddy este de asemenea singura maºinã din clasa sa care beneficiazã, ca dotare opþionalã, de eficienþa transmisiei automate DSG cu dublu ambreiaj ºi cu 6 ºi 7 trepte de vitezã, precum ºi de asistentul la plecarea din rampã. Bineînþeles cã ºi noua generaþie a bestseller-ului va fi disponibilã cu ampatament mãrit (Maxi) ºi – singura maºinã din segment – cu tracþiune integralã (4MOTION). Tracþiunea 4MOTION este disponibilã atât pentru Caddy cât ºi pentru Caddy Maxi.

Pentru prima datã, la ambele modele, poate fi detaºat complet rândul al doilea de scaune. Astfel pentru Caddy, cu 5 locuri, rezultã, încãrcându-l pânã la nivelul plafonului, un volum de încãrcare de pânã la 3.030 litri; pentru Caddy Maxi volumul este de 3.880 litri. De interes pentru furnizorii de servicii: dotând Caddy Maxi cu pachetul Flexseat-Plus, lungimea disponibilã pentru încãrcare (pe partea însoþitorului) se mãreºte uºor peste 3 metri; în paralel volumul de încãrcare creºte pânã la 4,7 m³ – valoare record în clasa aceasta. În noua versiune, Caddy poate fi dotat opþional ºi cu un al treilea rând de scaune, dispunând astfel de pânã la ºapte locuri.

 

ªase noi motoare de ultimã generaþie: propulsoarele Caddy pe benzinã ºi diesel (toate îndeplinesc normele de poluare Euro 5) oferã eficienþã maximã. Toate cele ºase motorizãri complet noi dispun de supraalimentare cu turbinã ºi de injecþie directã.

Turbodiesel: motoarele diesel supraalimentate cu 4 supape (TDI) oferã 55 kW / 75 CP, 75 kW / 102 CP, 81 kW / 110 CP ºi 103 kW / 140 CP. Toate propulsoarele TDI opereazã acum cu injecþia directã Common-Rail, aceasta fiind deosebit de silenþioasã ºi de eficientã. Toate variantele TDI dispun în dotarea standard de filtru de particule diesel. Opþional versiunea 102 CP TDI / 75 kW poate fi comandatã cu transmisia DSG cu 7 trepte de vitezã. Pentru mai puternicul 140 CP TDI / 103 kW este de asemenea disponibilã o versiune DSG cu 6 trepte, special adaptatã. Motorul 110 CP TDI / 81 kW poate fi comandat exclusiv în variantã 4MOTION.

Motoare pe benzinã: în gama propulsoarelor pe benzinã au fost incluse douã noi motoare TSI. Ambele motoare ce dispun de tehnologie de ultimã generaþie dispun, printre altele, de supraalimentare cu turbinã ºi de injecþie directã. Din cilindreea de 1,2 litri, aceste motoare extrem de eficiente în 4 cilindri dezvoltã 63 kW / 86 CP ºi 77 kW / 105 CP. Eficienþa motoarelor este doveditã, de exemplu, de versiunea de 77 kW / 105 CP cu un consum mixt de doar 6,6 litri la 100 kilometri. Spre comparaþie: consumul a putut fi redus astfel cu 1,6 litri, în raport cu modelul anterior, adicã cu cele 21 % menþionate mai sus.

Liniile de echipare au fost repoziþionate conform cererii pieþei. Variantele pentru uz comercial sunt în continuare Furgon ºi Kombi, care reprezintã volumul cel mai mare de vanzãri. Suplimentar acestora au fost create alte douã linii de echipare, Trendline si Comfortline, care dispun de o dotare serie foarte bogatã (selecþie: faruri ceaþã, radio CD, pachete electrice, capitonaje ºi elemente de design).

Noutãþi: Pentru toate variantele, luminile de zi sunt o dotare standard. În plus, intrã ca opþionale în gamã, elemente de echipare precum luminile adaptive în viraje (integrate în proiectoarele de ceaþã), bare longitudinale pe plafon pentru sisteme portbagaj (standard pentru Comfortline) ºi nou conceputul sistem de radio-navigaþie RNS 315.

Cu toate cã noul Caddy are o dotare de serie mai bogatã (de ex. ESP ºi închidere centralizatã), preþurile recomandate de vânzare se situeazã uºor sub nivelul preþurilor modelelor precedente. Ele încep pentru motorizarea TSI 1,2 l 63 kW de la 11.516 Euro (Furgon), respectiv de la 12.221 Euro (Kombi) exclusiv T.V.A.

În plus, cumparatorii beneficiaza de avantajul taxei de înmatriculare zero, datoritã motorizãrilor Euro V.

Lansarea pe piaþã a noului Caddy începe, în România, la mijlocul lunii octombrie.


 

 

Sursa: Scorpion / Dan Stefan

 

 

 

 

 

Inca din 1998 SCORPION este distribuitor Volkswagen si Audi in judetul Vrancea. De la inceputul anului 2010 Scorpion a devenit si distribuitor SEAT. Experienta dobandita in acest timp garanteaza calitatea tuturor serviciilor pe care le oferim:

- 'One Stop Shop' - finantare, asigurare si servicii post-vanzare. Pe toata durata contractului de finantare - in leasing sau credit - clientul beneficiaza de consultanta specializata atat din partea companiei noastre cat si din partea personalului Porsche Bank.

- service complet pentru intreaga gama de autoturisme Volkswagen, Audi si Seat;

                - piese de schimb din stoc sau la comanda.

 

Showroom-ul Scorpion Exim din Focsani, Calea Moldovei nr.16 va asteapta zilnic, de luni pina vineri intre orele 8-20 si sambata intre orele 8-13.
Pentru orice intrebari, consultantii nostri de vanzari si service va stau la dispozitie la telefoanele:
0237 - 236.866 - Romtelecom centrala;

0237 - 236.868 - Receptie directa Mecanica;

0237 - 236.869 - Receptie directa Tinichigerie;

0721 - 330.395 - Mobil Vodafone;

0740 - 046.460 - Mobil Orange.

 

 

 

 

Contact: Departamentul Marketing & Comunicare.

email: dan.stefan@scorpion.ro, Tel.: 0722563120

http://danyrolux.blogspot.com - Stiri si comunicate auto privind marcile Volkswagen si Audi

volkswagen caddy scorpion focsani vrancea