Incalzirea prin pardoseala, economie si confort

 

Cat de placut poate fi sa te tresesti dimineata intr-o atmosfera calda si prietenoasa, sa te dai jos din pat si picioarele desculte sa se poata rasfata fara papuci pe pardoseala calda a casei! Dar nu poti, pentru ca si asa iti este rece in casa, iar picioarele tale s-au saturat deja sa fie vesnic incaltate macar cu sosete... Ce bine ar fi fost sa ai si tu incalzire prin pardoseala, nu? Dar sa vedem cate ceva despre acest subiect.

Incalzirea prin pardoseala este cunoscuta inca in timpul Romei Antice. Acest sistem asigura o repartizare verticala ideala a temperaturii in incapere si un confort sporit in exploatare. Prin acest tip de incalzire se obtine o temperatura mai ridicata la nivelul pardoselii si mai redusa la nivelul in partea de sus a camerei, adica si a capului, lucru ce confera un confort termic optim. Incalzirea prin pardoseala asigura caldura in acea zona a incaperii unde se afla oamenii. Este deci demna de recomandat in camerele de la parter, cu deschidere spre casa scarilor sau mezanin si in spatiile inalte, cum ar fi bisericile, salile de sport si halele de productie.

Metoda incalzirii prin pardoseala mai are un avantaj important: emanarea uniforma a caldurii de catre intreaga suprafata a pardoselii. Aceasta joaca un rol important in incaperile cu o suprafata mare, in camerele de zi si in holurile caselor, dar si in unele spatii destinate publicului, cum sunt expozitiile, unitati medicale etc. Incalzirea prin pardoseala ofera si posibilitatea de incalzire a anumitor zone din exteriorul cladirilor, pentru a evita mentinerea zapezii si inghetarea apei pe suprafetele acestor zone.

Estetica incalzirii prin pardoseala

Instalatia de incalzire in pardoseala este complet amplasata sub podea si absenta oricaror elemente vizibile de incalzire ofera posibilitati nelimitate de decorare si aranjament a interioarelor. Acest lucru este important din punct de vedere al planificarii unei utilizari eficiente a spatiului din dreptul ferestrei. Incalzirea prin pardoseala permite placarea pardoselei cu dale de piatra sau placi ceramice, care in cazul incalzirii traditionale pot fi atat de reci si nesanatoase.

Incalzirea prin pardoseala inseamna economie de energie electrica

Podeaua calda sporeste confortul din casa, astfel incat se poate reduce temperatura aerului din incapere cu 2 grade Celsius, adica reprezinta o serioasa economie de energie electrica. Un argument important in favoarea incalzirii prin pardoseala este temperatura scazuta de functionare a instalatiei. Concret, incalzirea prin pardoseala este un sistem alcatuit din cabluri incalzitoare montate in sapa de sub pardoseala, a carei temperatura este mentinuta constanta cu ajutorul termostatelor. Aceasta inseamna distribuirea uniforma a temperaturii, un climat interior confortabil si un minimum de curenti de aer daunatori pentru sanatate.

Pozitionarea instalatiei sub pardoseala si reglarea precisa a temperaturii cu ajutorul termostatelor asigura un nivel notabil de economisire a energiei electrice. Astfel, cand se foloseste termostatul, pierderile de caldura se reduc substantial, fapt care reduce cheltuielile, fiind si in tendintele eco, atat de actuale.

Confortul incomparabil oferit de o pardoseala calda este obtinut cu ajutorul cablurilor si al termostatelor. “Sistemulul electric de incalzire prin pardoseala ofera confort, costuri optime de instalare si exploatare, sursa invizibila de incalzire, instalare rapida si simpla si, nu in ultimul rand, o fiabilitate superioara”, ne-a explicat Dan Avram, manager al site-ului www.incalzire-pardoseala.ro ce ofera informatii si servicii despre degivrare, incalzire prin pardoseala si incalzire electrica. Pe noi ne-a convins ca incalzirea prin pardoseala reprezinta o alternativa atragatoare si competitiva la sistemele traditionale de incalzire, indiferent care este destinatia suprafatetei astfel incazite. Dar pe dumneavoastra?

incalzire prin pardoseala incalzire electrica degivrare