Echilibru in prezent siguranta in viitor



“Grija noastra cea de toate zilele” e sa ne simtim bine, savurand prezentul.  Totul se raporteaza la ce ne place, de la desert si somn, pana la vacanta si loc de munca. Ultima grija  este insa viitorul; si nu cel indepartat de peste 10 ani pe care ni-l conturam superficial in vis ci cel  apropiat. S-a demonstrat atat prin momente istorice marcante cat si in viata noastra de zi cu zi ca  imprevizibilul nu conteneste sa apara si sa ne strice planurile. De cele mai multe ori viata se aboneaza parca la domeniul financiar si tine mortis sa-si  arate imprevizibilitatea, facandu-ne sa simtim ca nimic nu depinde de noi ci de ea, de soarta. Dar intodeauna viata ne-a lasat liberi in decizii. Deciziile sunt singura noastra forta cu care putem lupta, iar deciziile bune sunt singura arma cu care putem castiga. 

 

Cea mai buna metoda de a nu avea parte de surprize de genul “Acum castigi. Maine pierzi”, este crearea unui plan financiar. Cum viata personala si cea financiara sunt inseparabile, cea mai simpla strategie pentru a crea un echilibru intre cele doua, este inceperea planificarii financiare. Totul pentru a evita  regretele inutile a  faptului ca nu avem premonitii in legatura cu ce urmeaza sa se intample.

 

Indiferent de momentul in care ne aflam , fie el bun sau in apogeul fericirii, trebuie sa economisim si sa investim in mod regulat. . Cum ar fi sa ne trezim intr-o dimineata la patru zeci si ceva de ani si sa realizam  ca nu am economisit destul pentru pensie. Deciziile financiare trebuie sa reflecte nu numai scopurile noastre financiare ci si valorile. Stabilindu-ne obiectivele si facand apel la un planificator financiar, vom putea deveni constienti de nevoile pe care le avem in momentele definitorii ale diferitelor proiecte. Rolul celui cu care putem intocmi un plan financiar este sa ne prezinte modalitati concrete prin care putem  avea un viitor financiar sigur.

 

 

 

Modulele planificarii cuprind:

 




stabilirea evenimentelor majore care afecteaza planul finaciar 




descrierea diferitelor etape ce stabiesc obiectivele financiare




evidentierea factorilor ce definesc toleranta la risc.




 

Planificarea financiara este cheia unui succes financiar . Fara aceasta, situatia financiara poate fi scapata de sub control in orice moment iar reechilibrarea este un proces mult mai dificil decat planificarea in sine. Majoritatea dintre noi avem o idee foarte saraca si incompleta despre viitoarele noastre realizari pe plan financiar. Constientizarea faptului ca trecem prin diferite etape  si ca telurile noastre se modifica este un prim pas spre echilibru. Al doilea este sa privim planificarea financiara ca un proces continuu. Asa cum ne ducem copilul la scoala la inceput, asa trebuie sa ducem situatia noastra financiara la un planificator financiar; asa cum copilul va invata sa ajunga singur si va capata siguranta pe drum, asa situatia noastra financiara va capata echilibru si va fi tinuta sub control.

 

*****

 

DAIO ofera servicii de dezvoltare si administrare a afacerii, management de proiect si planificare financiara, gestiunea competentelor si training pentru start-up-uri, IMM-uri si companii straine care doresc sa-si deschida o filiala in Romania pentru urmarirea si executia strategiei afacerii, reducerea riscurilor operationale si de vanzari precum si garantarea rezultatelor scontate si a reusitei afacerii.

 

Serviciile de consultanta oferite sunt sub forma asistentei, consilierii si implementarii sau executiei  in probleme de management general si afaceri. Domeniile de afaceri vizate cu aceste servicii sunt planificarea strategica si organizationala a afacerii, administrarea afacerilor, finantarea si bugetarea afacerii si gestionarea performantelor angajatilor.

 

 

 

Persoana de contact

 

Cornel Dinu - Managing Director

 

Mob: 0722.324.282

 

Fix: 0374.012.990

 

Mail: cornel.dinu@daio.ro

 

Web: www.daio.ro

 

Blog: www.corneldinu.wordpress.com

daio planificare financiara financial planning companie consultanta consultanta financiara