Durerile dau mare bataie de cap romanilor!
Comunicat de presa TNS CSOP
Durerile dau mare bataie de cap romanilor!
Martie 2011, Bucuresti. Un studiu recent desfasurat de TNS CSOP arata ca o treime dintre romani iau medicamente impotriva durerilor cel putin odata pe luna. Motivele pentru care aceste analgezice sunt folosite pot fi dintre cele mai variate de la migrene pana la raceli sau gripe.
Privind in profunzime, femeile din Romania folosesc analgezice semnificativ mai des decat barbatii – 36% din femei iau cel putin o data pe luna o pastila impotriva durerii fata de 18% dintre barbati.
In ceea ce priveste rezidenta, este un lucru deja cunoscut ca orasenii folosesc mai des medicamentele decat cei care locuiesc in mediul rural. Insa interesant este faptul ca peste 40% din populatia rurala nu a folosit niciun fel de analgezic in ultimele 6 luni. Acest procent s-ar putea explica pe de-o parte prin numarul mic de farmacii din mediul rural si pe de-alta prin preferinta de a folosi in continuare “leacurile babesti”.
Ce ne facem fara Algocalmin?
Intrebati daca au auzit de decizia recenta a Agentiei Nationale a Medicamentului (ANM) de a interzice eliberarea fara reteta a Algocalmin, Algozone si a altor produse cu aceeasi substanta activa metamizol, un numar impresionat dintre respondenti (74%) au raspuns ca da. Insa romanii nu se vor impaca usor cu aceasta schimbare: dupa ce aceasta substanta se va interzice 58% dintre utilizatorii de medicamente continand metamizol sunt hotarati sa utilizeze substanta in continuare chiar daca va fi necesar sa obtina reteta, si doar 26% o vor inlocui cu un alt medicament.
Omnibus TNS CSOP
Chestionarul a fost inclus in studiul Omnibus pe care TNS CSOP il desfasoara lunar, avand un esantion de 1100 respodenti reprezentativ pentru populaþia României de 15 ani ºi peste, din punct de vedere al sex, vârstã, ocupaþie, mediu de rezidenþã ºi regiune.
TNS CSOP
Una dintre cele mai importante companii de cercetare de piaþã din România, care realizeazã o gamã variatã de cercetãri. Membru Gallup International Association si al ESOMAR din 1994 si incepand din 1997 parte din reteaua TNS Global.
Realizam anual cca. 200.000 interviuri folosind reþeaua proprie de 650 operatori de interviu in toate judetele tarii, gestionata pe plan local de 41 coordonatori judeteni.
Dispunem de echipament modern, cca. 80 laptopuri pentru studii CAPI si 30 statii pentru interviuri CATI.
In fiecare an executam peste 200 de proiecte de cercetare pentru mai mult de 150 de clienti, companii din Romania si din strainatate.