De ce este SEO important pentru afacerea ta

SEO este una dintre cele mai gresit intelese si interpretate concepte din sfera marketingului. Caracterizarea incorecta a SEO ca fiind un tip de alchemie pe parcursul deceniului trecut a cauzat multi alti  oameni de afaceri foarte bine informati sa-i subestimeze importanta ca parte a unui bun, un plan solid de marketing pentru afacerile mici, medii si chiar cele mari.

Gasesc acest lucru extrem de nefericit deoarece SEO este o piata care ii poate aduce afacerii tale cumparatori mult mai calificati.  Mai mult, studiile au aratat ca SEO poate avea o reintoarcere a investitiei(ROI) mult mai buna decat alte forme de marketing, precum TV-ul sau ad-urile printate. Ca oricare alta metoda de marketing, SEO nu este magic, dar asigura o vizibilitate a business-ului, branding, trafic web, un ROI satisfacator, credibilitate si o privire catre comportamentul cumparatorului. Sa discutam toate aceste aspecte pe rand.


SEO este benefic pentru vizibilitatea business-ului si branding-ului

Cand oamenii iti cauta produsele si serviciile, in mod clar iti doresti ca acestea sa apara cat mai sus in topul motorului de cautare, dar motivele pentru acest aspect semnifica mai mult decat faptul ca iti doresti ca acestia sa navigheze progresiv catre website-ul tau. In fapt, exista o anumita cantitate de valoare prin simplul fapt de a aparea in rezultatele de cautare pentru termenii cu o legatura directa catre business-ul tau.  Prin urmare, majoritatea cautatorilor nu cauta o singura data, acceseaza cateva pagini web si atat. In schimb, acestia cauta, intra pe unele pagini web, isi editeaza termenii de cautare, cauta din nou, intra pe unele pagini, ulterior isi revizuiesc termenii de cautare, cauta iar si tot asa.

Deci ce inseamna acest lucru pentru business-ul tau? Inseamna ca daca poti sa apari in mod continuu in toate aceste cautari, castigi din ce in ce mai multa conexiune cu fiecare cumparator. Sansele ca acestia sa acceseze in cele din urma website-ul tau si, din moment ce apari frecvent in cautarile lor, vor avea incredere mai mare in tine. Ceea ce ne duce la urmatorul motiv pentru care SEO este important pentru afacerea ta.


SEO asigura credibilitatea afacerii tale

Cautatorii isi fac note mentale ale topului termenilor pe care ii introduc in Google si alte motoare de cautare. Poate ca nu constientizeaza acest lucru, dar o fac. In mintea consumatorului, clasificarea ta este un vot de incredere: ,,Google spune ca acest business este relevant, deci asa trebuie sa fie.`` Acest lucru poate parea de necrezut, dar sa privim astfel: inapoi in epoca paginilor aurii, daca erai in cautarea unui instalator, aveai incredere sa suni persoana de pe a saptea pagina sau, ca majoritatea, incepeai cu prima pagina si porneai de acolo? Consumatorii poate ca nu realizeaza, dar o clasificare de top in motoarele de cautare te fac mai credibil in ochii lor. 


SEO aduce trafic afacerii tale

Desigur, in sine, traficul nu iti va aduce bani. Dar preferi sa te stabilesti in spatele Davepont, Iowa sau in Times Square? Toti acei oameni ce frecventeaza Times Square zi si noapte nu iti vor aduce bani, dar sunt sanse ca unii dintre ei sa-ti devina cumparatori. Ca si in Times Square, trebuie sa depui eforturi considerabile sa le vinzi cumparatorilor din moment ce se afla pe pagina ta de internet, dar este mai bine sa faci afaceri pe coltul unei strazi aglomerate decat pe o insula pustie. Ceea ce este favorabil este faptul ca SEO este, de obicei, o afacere mult mai permisiva financiar decat magazinele de pe Times Square. Cel mai important, oamenii ce ajung pe site-ul tau au majoritatea o cautare calificata, astfel incat acestia cautau afaceri precum a ta in momentul in care te-au descoperit si, prin urmare, au un interes in produsele si serviciile tale. Ceeaa ce ma conduce catre urmatorul punct.


SEO are unul dintre cele mai bune ROI in publicitate

SEO iti premiaza afacerea pentru eforturile sale mult mai eficient decat aproximativ toate formele traditionale de publicitate offline – acelasi lucru poate fi spus despre aproape toate tipurile de marketing online. Motivul este acela ca SEO este o strategie de marketing ajutatoare; iti permite sa satisfaci nevoile clientilor cand acestia cauta produsele si serviciile pe care afacerea ta le asigura. Nu trebuie sa le intrerupi emisiunile TV preferate, nu trebuie sa ocupi spatiu pe o pagina unde citesc un articol de stiri. Tu doar apari in momentul in care cauta afaceri precum a ta. Nu trebuie sa-i convingi ca esti cel mai potrivit de unde sa cumpere. In alte cuvinte, cu SEO, jumatate de batalie este castigata inainte ca aceasta sa inceapa.


SEO ofera o viziune de neegalat clientilor tai

Asa cum am afirmat anterior, SEO genereaza trafic important. Google Analytics isi ordoneaza traficul.  Datele si masurile sunt valoroase doarece acestea iti ofera o viziune a consumatorului: cum cauta, cum navigheaza, limbajul pe care il folosesc, tehnologia pe care o folosesc, regiunea in care locuiesc, zilele in care sunt cei mai activi. Acest lucru este foarte important intrucat te poate ajuta sa iei decizii mult mai informate referitoare la afacerea si strategiile tale, atat online cat si ofline.

optimizare SEO agentie SEO marketing online iAgency