Cum scapi de rugina usor si repede cu ajutorul sablarii

Doresti sa cureti rugina de pe o anumita suprafata si nu stii cum sa faci asta? Solutia salvatoare pentru curatarea ruginei este sablarea. Cei de la sablam-tot.ro au pregatit mai jos un ghid scurt despre curatarea ruginii prin diferite procese de sablare.



Una dintre metodele prin care puteti curata rugina este sablarea cu soda, adica sablarea cu bicarbonatul de sodiu.



Sablarea cu bicarbonatul de sodiu este o metoda extrem de delicata pentru suprafete. Curatarea ruginei prin aceasta metoda se face cu ajutorul unui compresor cu care se proiecteaza granulele de bicarbonat pe suprafata dorita.



Metoda aceasta poate curata rugina cu usurinta de pe suprafete metalice, piatra, sticla, beton etc.



O alta metoda de curatare a ruginei cu ajutorul sablarii, este sablarea cu nisip. Sablarea cu nisip este o metoda abraziva, care se foloseste de cele mai multe ori pentru a elimina rugina de pe componente metalice. Este o metoda folosita des datorita accesibilitatii nisipului, costurilor reduse si ale eficientei granulelor de nisip. Granulele de nisip au o duritate extrem de mare, si reusesc sa elimine orice depunere intr-un timp foarte scurt.



De regula se foloseste sablarea abraziva pentru indepartarea petelor si straturilor de rugina.



Sablarea abraziva a fost folosita mult timp pentru a curata si elimina rugina, coroziunea si alte tipuri de depuneri.



Exista mai multe tipuri de materiale abrazive cu care se poate curata rugina: oxid de aluminiu, carbura de siliciu, margele de sticla etc. Aceste materiale actioneaza agresiv si pot elimina rapid rugina sau vopseaua.



Cu toate aceste, ele pot genera de asemenea caldura, care poate afecta suprafetele. Astfel de materiale nu pot fi utilizate pe suprafete din sticla. De asemenea componente care sunt realizate din crom, plastic, cauciuc trebuie indepartate in momentul in care se face sablarea.



O alternativa mai putin agresiva sunt cojile de nuca, pot fi utilizate cu succes pe suprafete din tabla, sticla sau fibra de sticla. Cojile de nuca nu genereaza caldura asa cum o fac alte materiale.



Dezavantajul acestui abraziv este ca lasa foarte multa mizerie in urma. Particulele de coaja de nuca se imprastie peste tot dupa operatiunea de sablare.



Si nu in ultimul rand, pentru a beneficia de servicii de sablare si pentru a scapa de rugina, trebuie sa apelati la serviciile unor firme autorizate. Procedeul de sablare presupune manevrarea unor aparate speciale care nu trebuie lasate pe mana oamenilor necalificati. O persoana necalificata nu doar ca nu va reusi sa curete corect suprafata, dar neavand experienta necesara poate deteriora suprafata care urmeaza a fi curatata,