Cum sa scapi de sobolanii din gradina casei fara otrava
Metaforic vorbind, gradina este frontul in care multe animale si specii de daunatori, se lupta pentru un loc mai bun in care sa traiasca, sa se reproduca si sa gaseasca hrana. Acesta este locul unde le poti intersecta si impiedica sa se apropie, sa atace si sa intre in casa ta. Cel mai adesea esti fortat sa lupti si sa scapi de rozatoare precum soarecii si sobolanii. Stim cu totii cat de creativi si incapatanati pot fi. Odata ce v-au infestat casa, este mai bine sa apelati la o firma de deratizare cu experienta care poate eradica problema si va poate salva durerea de cap si noptile nedormite.
Cu toate acestea, daca locuiesti
intr-o casa cu gradina, stiti ca aceasta zona este punctul slab de intrare in
proprietatea ta pentru sobolani si soareci. De aceea este o idee buna sa
incerci sa securizezi locul impotriva rozatoarelor care il pot distruge. Exista
cateva modalitati de a face acest lucru folosind metode organice si profitand
de resursele naturale din gradina.
Iata planul tau strategic despre cum sa pregatesti si sa castigi batalia
impotriva rozatoarelor.
Cum sa scapi de sobolani?
Sobolanii sunt o specie foarte inteligenta, sunt foarte priceputi sa se ascunda in diverse locuri din jurul lor, asteapta sa te culci noaptea, astfel incat sa poata iesi din vizuini si sa distruga proprietatea ta.
Sobolanii ajung de obicei in gradina, deoarece aceasta este o sursa constanta de hrana si un loc minunat pentru a se ascunde. Odata ce se stabilesc acolo, trebuie sa aplici cateva metode naturale de indepartare a sobolanilor sau sa soliciti serviciile profesionistilor in deratizare pentru a scapa de rozatoare.
Sobolanii adora spatiile intunecate, pot gasi si crea o casa chiar sub pamant, care vine cu tot felul de probleme. Rozatoarele prefera pamantul cultivat, deoarece este mai usor de sapat in el, isi iubesc anonimatul, ceea ce inseamna ca se vor ascunde foarte bine la intrarea in orice vizuina. Asadar, atunci cand va inspectati gradina, cautati gauri cu diametrul de aproximativ 8 centrimetri. S-ar putea sa gasiti o gramada mica de pamant excavat si, eventual, trasee exact langa gaura.
De obicei, sobolanii sapa de la 45 cm pana la 60 cm, dar sunt capabili sa sape si mai adanc. Lungimea vizuinei nu poate ajunge mai departe de un metru. Cu toate acestea, retineti ca sunt capabili sa se sape si sub fundatiile unei case pentru a avea acces in interior.
Cum se pot scoate sobolanii din vizuina?
Inainte de a infunda gaura, trebuie mai intai sa alungati sobolanul din ea.
Iata cateva metode pentru a scoate sobolanii din vizuina lor
Naftalina: mirosul emis de acest compus chimic este puternic si va alunga rozatoarele, oferindu-va sansa de a astupa gaura.
Amoniac: este foarte asemanator cu mirosul intepator al urinei. Acesta va incurca sobolanii si ii va face sa creada ca exista pradatori in apropiere. Mirosul puternic va tine sobolanii departe mult timp, deoarece nu le place ideea de a deveni o prada.
Menta: sobolanii pur si simplu nu suporta aceasta aroma. Ceea ce puteti face este sa inmuiati un materiale de bumbac in menta si sa-l asezati in vizuina. Va trebui sa schimbati materialul de bumbac la fiecare 3-4 zile, dar nu veti astepta prea mult inainte ca sobolanii sa se indeparteze de gaura urat mirositoare.
Frunze de dafin: sunt mortale pentru sobolani. Ei cred ca este mancare si o mananca. Cu toate acestea, frunzele de dafin sunt otravitoare pentru ei si vor muri.
Cum se poate acoperi o vizuina de sobolani
Mai intai, asigurati-va daca vizuina este sau nu ocupata. In timpul zilei cand sobolanii sunt de obicei ascunsi in interior, puteti bloca intrarea in gaura. Daca exista ocupanti, in timpul noptii isi vor sapa drumul peste obstructie. Veniti dimineata si o sa aflati sigur daca sunt sobolani acolo. Daca obstructia nu a fost miscata de cateva zile, atunci vizuina este nelocuita, iar cel mai bun lucru ar fi sa infundati gaura, in caz contrar, mai devreme sau mai tarziu, un sobolan o sa intre din nou in ea.
Ce trebuie sa faceti mai departe, este sa umpleti intrarea pentru a face un sigiliu permanent. Folositi sol, amestecati-l cu cateva pietre si impingeti-l in gaura. Aplicati un dezinfectant puternic in jurul vizuinii pentru a eradica orice miros de sobolan ramas, care ar putea atrage noi vizitatori.
Concluzie
Pastrarea sobolanilor departe de gradina folosind metode naturale necesita foarte mult timp, iar daca nu aveti timpul necesar pentru aceste operatiuni va recomandam sa apelati la o firma specializata in deratizare.