Cum sa faci un site web – ghid pas cu pas
Ai probleme in realizarea unui site si nu stii de unde sa incepi?
Citeste in continuare.
PASI
Gandeste-te la o idee buna pentru un site nou.
Daca deja stii despre ce vrei sa fie site-ul, sari peste acest pas. Nu copia ideea altuia. Creeaza un site cu un continut despre care esti bine informat si despre care stii ca trezeste interes.
Identifica-ti piata.
Caror oameni le va servi informatia de pe site? Unele site-uri sunt general valabile, de exemplu Yahoo sau Google, iar altele servesc unei anumite sectiuni. Noteaza piata-tinta chiar langa lista de idei. Cerceteaza piata – gandeste-te cine vrei sa-ti fie audienta. Cu ce se ocupa? Ce varsta au? Ce interese au? Toate aceste informatii te ajuta sa faci un website mult mai util.
Cerceteaza cuvinte cheie pe care oamenii le cauta si invata mai mult
despre potentialii clienti. Exista multe instrumente pentru cuvintele cheie, instrumente ce te vor ajuta sa afli mai multa informatie despre subiectul tau. Cauta cuvinte cheie care sunt folosite des fiindca astfel site-ul tau va fi mai usor de gasit
Ce angajamente trebuie sa-ti iei pentru a reusi?
De cati bani si timp ai nevoie ca sa-ti imbunatatesti site-ul? Daca faci continut pentru site, vei cheltui mai putin. Site-urile de continut necesita o investitie redusa, dar vei avea parte de mai multa competitie din moment ce oricine poate face asta. Ca sa faci bani dintr-un astfel de site, oferi informatie si generezi venituri din traficul pe care il ai prin intermediul publicitatii. Trucul e acela de a « rasuci » continutul si de a folosi cuvinte cheie astfel incat acest continut de calitate sa fie directionat catre acei oameni interesati.
Comertul pe site-uri, ce vand produse va avea nevoie de intretinere multa si atentie. De asemenea va trebui sa te gandesti la expediere, vanzari, o forma de securitate, actualizari de inventar si tot ceea ce trebuie sa gestioneze o persoana cu expozitie de produse online.
Poti de asemenea sa vinzi produsele altora, ceea ce te va ajuta sa faci bani fara investitie in produse sau expediere.
Restrange-ti lista.
Ce idei sunt mai profitabile ? Care idee are nevoie de mai mult angajament ? Ce idee pare distractiv de realizat ? Vei petrece destul timp la construirea site-ului asa ca ar fi bine sa alegi o idee care te pasioneaza.
Inregistreaza numele domeniului tau
Gaseste un nume pentru domeniu, un nume usor de tinut minte si daca folosesti domenii ce se termina cu .com, vei avea mai mult trafic. Dar aminteste-ti sa fii creativ.
Alege un hosting potrivit.
Aceasta alegere poate fi dificila. Sunt multe oferte care iti pot lua ochii prin marime sau viteza, insa cel mai bine e sa te documentezi asupra nevoilor de hosting pe care le are site-ul tau si abia apoi sa iei o decizie.
Cauta servicii online de contruire a unui website. Vei vrea sa inveti HTML
Sau CSS, dar exista si alte modalitati de creare a unui site mai famililare oamenilor.
Construieste-ti site-ul. Ai aici cateva optiuni diferite.
HTML este incredibil de usor de invatat si daca vrei sa il adopti, vei putea sa-ti personalizezi web designul asa cum vrei si nu va trebui sa platesti pe nimeni ca sa ti imbunatateasca sau schimbe site-ul.
XHTML este noul limbaj introdus de standardele W3C. Aproape identic cu HTML , urmareste un set strict de reguli pentru marcarea unor informatii – asta inseamna ca in cea mai mare parte s-au facut schimbari minore a modului in care scrii codul.
CSS- Cascading Style Sheets, ofera o mai mare flexibilitate pentru stilizarea HTML.
Un limbaj de scripting precum JavaScript iti permite sa-ti faci pagina interactiva
WordPress este o alta optiune buna pentru a construi un site. Aceasta aplicatie este gratuita si poate fi instalata pe serverul tau, ajutandu-te astfel sa organizezi continutul si sa faci imbunatatiri foarte usor.
Angajeaza un profesionist. Aceasta e cea mai buna optiune pentru site-urile avansate, in special cele pentru comert.
Foloseste un generator de site-uri gratuit pentru a crea structura site ului tau, navigarea si CSS pentru tine. Apoi downloadeaza fisierele si pune-le pe serverul tau.
Foloseste cuvinte cheie care sunt cautate de piata tinta
Exista cateva instrumente de la Keyword Tool – Google Adwords, Overture care te ajuta sa procesezi mai usor cautarea cuvintelor cheie. Imprastie cuvintele cheie pe care le-ai gasit, in textul pe care il vei publica dar nu exagera cu ele fiindca poti atenta la calitatea continutului. Crearea de pagini care sunt optimizate pentru motoarele de cautare te va ajuta ca siteul tau sa fie usor de gasit, lucru mult mai important decat designul. La ce e bun un site pe care nu-l vede nimeni?
Uploadeaza site-ul tau pe serverul de hosting.
Testeaza-ti site-ul.
Atunci cand termini de construit site-ul, testeaza-l. Poti face asta rugandu-ti prietenii si familia sa-l utilizeze. Da-le o sarcina specifica precum editarea profilului. Observa-i cum navigheaza pe site-ul tau si nu-i ajuta. Vei gasi arii pe care trebuie sa le imbunatatesti sau sa clarifici niste instructiuni.
Inspecteaza-ti site-ul.
Absenta tag-urilor, linkuri ce nu functioneaza, optimizarea motoarelor de cautare si greseli de design sunt toti factori ce iti pot afecta traficul pe site-ul tau. Ai putea genera o harta de functionare a site-ului care sa te trimita la motoarele de cautare google in cateva minute.
Fa-ti publicitate
Adauga site-ul tau la majoritatea motoarelor de cautare. Spune-le prietenilor tai. Foloseste o adresa de email cu domeniul tau. Viziteaza alte site-uri care se completeaza cu al tau si ofera la schimb linkuri. Posteaza constant pe bloguri si forumuri si pune semnatura ta in URLul tau.
Foloseste un articol de marketing pentru a primi inapoi linkuri catre site
ul tau. Asta iti poate ajuta site-ul sa fie mai usor de gasit pe motoarele de cautare.
Ofera servicii si continut de calitate.
Ia in serios feedback-ul constructiv. Alti membri, fani si prieteni pot avea idei de navigare mai usoare. Gandeste-te la piata tinta: nevoile ei, frustrarile ei, circumstantele ei si cauta sa le faci viata mai usoara. Lupta pentru o situatie win-win pentru tine si vizitatorii tai.
SFATURI
Incepe cu lucrurile simple, practica-le si apoi avanseaza, chiar daca ceea ce creezi nu e impresionant la acel moment ; nu intentiona sa grabesti lucrurile. Ai nevoie sa le intelegi foarte bine, asa ca ia-ti timp si testeaza-le. Daca te intrebi daca ceva va functiona sau nu, nu te grabi si afla daca e asa.
Oamenii sunt deseori in graba. Asta inseamna ca ai la dispozitie intre 10 si 30 de secunde sa le captezi atentia. Pentru a minimiza timpul de incarcare, mentine graficele si pozele mici. Comprima-le acolo unde poti.