Charisma Medical Software, cel mai puternic soft medical din Romania

Din pacate, domeniul medical din Romania se confrunta cu numeroase probleme, dintre care cele mai pregnante sunt legate de lipsa fondurilor, supra-aglomerare, care cauzeaza o calitate scazuta a serviciilor si tratamentelor administrate pacientilor. Toate aceste provocari pot fi depasite cu succes odata cu implementarea unui soft medical modern, care sa structureze eficient si intr-o singura baza de date toate activitatile sistemului sanitar, impartit pe spitale, clinici, policlinici, laboratoare etc. 

Un astfel de soft medical, implementat de marile unitati medicale din Romania, este Charisma Medical Software. Dezvoltat de TotalSoft, companie cunoscuta pentru ERP-ul Charisma si alte solutii software de business, acest soft medical permite unitatii care il implementeaza sa tina o evidenta clara a costurilor si a serviciilor prestate, pentru a se acorda o si mai mare atentie asupra activitatilor care conteaza pentru institutia medicala. 

Printre jucatorii importanti de pe piata din Romania, care au ales sa implementeze un soft medical creat de TotalSoft, se numara: MedLife, Regina Maria, Medicover, Clinicile Anima, Medsana, Muntenia Medical Hospital si lista continua. 


Cum functioneaza acest tip de soft medical

Charisma Medical Software este o solutie 100% romaneasca, destinata domeniului medical, ce include un puternic motor de raportare al activitatii unitatii medicale, accesibil chiar si de pe dispozitivele mobile. 

O alta problema cu care se mai confrunta domeniul medical in Romania este reprezentata de birocratia excesiva. Prin implementarea unui soft medical de tipul Charisma Medical Software, se automatizeaza procesele interne ale unitatii si se reduc si costurile operationale prin accesarea rapida a informatiilor stocate intr-un sistem de calcul unic. Totul, pentru crearea unui mediu medical modern, eficient si productiv, puternic orientat spre satisfactia pacientilor. 

Un alt beneficiu este reprezentat de informatizarea intregului parcurs al unui pacient, de la programarea sau intrarea pacientului in clinica/camera de garda/cabinet stomatologic, la consultatia primara si diagnosticarea, facturarea, analize de laborator, consultare avansata, etapa operatorie si spitalizarea (daca este cazul) si se finalizeaza cu externarea sau prescrierea medicatiei.

Un soft medical de tipul Charisma este adaptat regulamentelor de raportare electronica a statisticilor si a decontarilor catre CNAS (Casa Nationala de Asigurari de Sanatate) – SIUI si DRG. In plus, unitatile medicale care il implementeaza se mai bucura de urmatoarele avantaje: 

1. Solutie completa si complexa, de tip End-to-End – pentru ca acopera toate procesele interne ale unei institutii medicale, fie ea de stat sau privata, indiferent de complexitate.

2. Experienta si inalta expertiza a echipei de implementare – datorita unui numar mare de implementari de solutii software complexe, in institutii medicale nationale sau multinationale.

3. Adaptabilitate la orice situatie – acest tip de soft medical poate functiona de sine stator sau impreuna cu alte solutii de tip ERP oferite de TotalSoft – Resurse Umane, Business Intelligence etc. 

4. Acces rapid la date – de oriunde, oricand, in mod sigur. 

Anual, acest soft medical, dezvoltat de TotalSoft,  acopera  peste 12 milioane de cereri de analize de laborator pentru un numar total de peste 3 milioane de pacienti.

Principalul avantaj al softului medical oferit de TotalSoft il reprezinta modularitatea, fapt ce contribuie la integrarea si optimizarea proceselor, a fluxurilor si a activitatilor operationale si financiare specifice spitalelor, clinicilor, farmaciilor, laboratoarelor medicale si cabinetelor stomatologice.  

1. Configurari generale -  organizeaza si structureaza activitatile unei institutii medicale, indiferent de complexitate sau dimensiune. Poate gestiona tipurile de servicii oferite, contractele medicale, dictionare specifice activitatilor sectiilor interne, denumirea si configurarea saloanelor.

2. Pacienti - prin implementarea acestui modul, datele cu privire la dosarul medical al pacientului se gestioneaza in mod unitar si sunt incluse si informatii cu privire la istoricul medical, medicamentatie sau tratamente anterioare. 

3. Modulul Programari -  permite realizarea de programari in diverse locatii, in acelasi timp, genereaza automat listele de asteptare, reaminteste programarile prin e-mail, telefon sau SMS si ofera si posibilitatea programarilor pe Internet.

4. Ambulatoriu de specialitate – cu ajutorul acestui modul se extrag informatiile complete despre pacientii ce vin pentru  analize, consultatii, internare sau alte activitati, cat si cu fluxul de date existent in unitatea medicala, incluzand cabinetele de consultatii.

5. Modulul Consultatii - inregistreaza serviciile prestate in timpul consultatiilor medicale si rezultatele analizelor efectuate. In plus, acestea pot fi accesate si online de pacient.

6. Modulul Scheme de Tratament – uniformizeaza procesele si procedurile de lucru in cadrul unei unitati medicale.

soft medical Charisma Medical Software Charisma TotalSoft