Ce nu stiai despre tratamentul cu implant dentar

Conform Academiei Americane de Implantologie, implantul dentar este singura solutie de tratament moderna, care inlocuieste un dinte lipsa, si care reda in proportie de 99% functionalitatea si estetica naturala. Astazi, conform aceleasi institutii, peste 3 milioane de pacienti din America au ales un implant dentar ca metoda de rezolvare a edentatiilor partiale sau totale sau a anodontiei (lipsa congenitala a anumitor dinti), iar numarul creste in fiecare zi.

Mai mult, reprezinta o metoda de restaurare prin care nu se afecteaza dintii vecini, fapt ce ofera un impact major asupra aspectului fetei. De cealalta parte, un implant dentar de calitate, intretinut corespunzator, asa cum specialistul in Implantologie iti recomanda, poate dura chiar toata viata. In acest timp, nu va fi nevoie de modificari sau costuri de intretinere.

Din pacate, multi dintre pacientii romani care ajung in clinicile dr. Leahu refuza acest tip de tratament din cauza costurilor. Special pentru pacientii nostri, oferim si plata in rate egale, pentru ca vrem sa construim o lume in care oamenii sa zambeasca mai mult si sa se bucure de alimente tari sau necoapte, fara grija.

Foarte important este ca in clinicile dr. Leahu pretul unui implant dentar reflecta materialul din care este construit surubul, personalizarea lucrarii in cel mai mic detaliu, productia implantului, dar si manopera.


Iata alte motive pentru care ar trebui sa reconsideri decizia de a alege un implant dentar

Comparativ cu metodele de restaurare traditionale, precum puntile sau coroanele dentare, un implant dentar nu impune slefuirea dintilor invecinati, care pot atrage sensibilitate dentara sau alte probleme de masticatie.

In plus, un implant dentar respecta principiul “functia creeaza organul”, deci se stimuleaza masticatia, mai ales ca fortele se transmit si prin acesta, direct asupra osului maxilar, conformandu-l in functie de liniile de forta.

Un implant dentar este biocompatibil. Realizat din titan cu o puritate de 99,9%, scade riscul respingerii acestuia de organism. 

In clinicile dr. Leahu vei gasi unul dintre cei mai cunoscuti specialisti in Implantologie din Romania, pe dr. Ionut Leahu, care a ajutat sute de pacienti romani si straini (veniti prin programul de turism dentar) sa isi recapete increderea in sine si sa zambeasca larg.


Vrei un tratament cu implant dentar de succes? Iata ce trebuie sa respecti

Un implant dentar imita atat structura dintelui natural, cat mai ales functionalitatea. La consultul de specialitate si analizele de rutina, implantologul poate spune daca un pacient este un candidat eligibil pentru acest tip de tratament. 

O problema foarte des intalnita apare la pacientii care au o densitate osoasa redusa. Aici se intervine printr-o procedura de chirurgie dentara ce presupune aditie osoasa, pentru ca osul trebuie sa fie destul de inalt si gros pentru ca implantul sa incapa. Maxilarul trebuie sa aiba un os solid la exterior, in jurul osului mai moale din interior, pentru a putea tine implantul dentar in siguranta. 

O atentie sporita ar trebui acordata de pacientii fumatori, care sufera de bruxism sau au o igiena orala precara. Spre exemplu, este contraindicat fumatul in primele 24 de ore de la implantare, mai ales ca tigareta contine substante toxice ce pot impiedica vindecarea. 

Tot la nivel postoperator, unui pacient care a ales tratamentul cu implant dentar ii este contraindicat sa consume lactate, alcool, alimente fierbinti sau dure.

In ceea ce priveste igiena orala post implant dentar, se recomanda folosirea unei ape de gura cu clorhexidina 0.12% si fara alcool, prin care se asigura un camp sarac in germeni patogeni, si se curata bland dintii si gingiile, cu o periuta de dinti moale. 

implant dentar implanturi dentare rapide implanturi dentare pret Clinicile dr. Leahu