Brasov, orasul de vis din inima Transilvaniei

 

Brasovul este inima care pulseaza in inima Transilvaniei, zona inclusa recent de Lonely Planet in topul unui clasament al destinatiilor turistice pentru aceasta iarna, care recomanda Castelul Bran si orasele Sighisoara si Brasov printre locurile care merita vazute. Brasovul este unul dintre cele mai grandioase orase sasesti ale Transilvaniei si care imbina armonios cum numai el stie parfumul amintirilor medievale cu realizarile secolului XXI si totul intr-un cadru natural mirific. Multi il considera chiar cel mai frumos oras din Romania.




Fie ca vizitati pentru prima oara acest oras sau doriti sa-l cunoasteti mai bine, primul loc de care sunteti atrasi este, fara indoiala, Piata Sfatului. Acesta este punctul central al orasului, in care se amenajeaza deseori scene pentru diverse spectacole, asa ca este si cel mai aglomerat loc al orasului, plin de viata si forfota mai tot timpul. In apropiera Pietei Sfatului, nu trebuie sa ratati o vizita la Muzeul Judetean de Istorie si veti fi surprinsi sa descoperiti in acest aici exponate unice, printre care si primul document scris in romaneste, care dateaza din 1521.




Daca doriti un scurt ragaz de relaxare, in jurul Pietei Sfatului sunt numeroase terase cu restaurante si cafenele, care va imbie sa serviti o cafeluta sau sa va potoliti foamea intr-o ambianta placuta, insa sa nu zabpviti prea mult in aceste locuri, pentru ca riscati sa sa ramaneti fata bani in buzunar. Daca v-ati improspatat fortele la una dintre terasele din imprejurul Pietei Sfatului, merita sa faceti si cateva fotografii la Biserica Neagra, care reprezinta una dintre principalele atractii ale orasului. Numele de impunatoarei biserici vine de la faptul ca un incediu din anul 1689 a innegrit peretii bisericii.




Daca tot ati ajuns in Piata Sfatului, nu ratati ciudatenia aflata la cateva minute de mers pe jos. Este vorba despre Strada Sforii, care, cu o latime cuprinsa intre 111 si 135 cm, este considerata a fi cea mai ingusta strada din Europa.

De asemenea, este interesanta o plimbare pe Strada Republicii, care face legatura intre Piata Sfatului si Bulevardul Eroilor. Pe aceasta strada se gasesc numeroase brutarii si magazine alimentare, iar la capatul acesteia puteti vizita Muzeul de Etnografie.




Cei pasionati de istorie pot face o vizita Bastionului Tesatorilor, care a fost construit in secolul al XVI-lea , si era folosit adesea ca loc de refugiu. Din acest loc, destinatia urmatoare nu poate fi decat Cetatea, o fortificatie uimitoare, aflata pe varful Dealului Cetatii.

Un alt loc ce merita toata atentia este unul dintre simbolurile orasului, Poarta Schei, care a fost construita in 1827 si avea ca rol despartirea orasului sasesc de periferia satului Schei, locuit de romani.

Brasovul este un oras de vis, in care ai ce vedea. Daca nu l-ati vizitat inca, speram ca v-am convins deja si o veti face curand iar Bookingexpert.ro va sustine si va acoda tot sprijinul de care aveti nevoie.

Cazare Bucuresti Hoteluri Mamaia Cazare Costinesti Hoteluri Eforie Nord Cazare Brasov