Beneficiile unui sistem de urmarire GPS cu senzori de monitorizare combustibil

Cheltuielile cu combustibilul sunt a doua cheltuiala fixa pentru flote, iar in medie, poate ajunge la 60% din costul total de operare. Daca sunteti manager de flota, aceasta inseamna ca o crestere a consumului de combustibil a vehiculelor poate avea un impact financiar major asupra operatiunilor dumneavoastra. Deci, ce puteti face pentru a creste eficienta combustibilului si a reduce costurile in flota dumneavoastra?

Importanta si relevanta sistemelor de urmarire GPS pentru gestionarea flotei sunt elementele cheie pentru a creste nivelul companiei. Nu numai ca sistemele de urmarire prin GPS urmaresc vehiculele si evita furtul, ele monitorizeaza si consumul de combustibil in timp real.

Gestionarea si controlul consumului de combustibil este o mare prioritate, iar sistemele de urmarire GPS monitorizeaza foarte bine consumul de combustibil, astfel incat managerii de flote pot sa-si reduca costurile operationale.

Reduceti risipa de combustibil cauzata de modul de condus al soferului

Atunci cand viteza unui vehicul creste sau scade brusc, vehiculul poate consuma cu 20% mai mult combustibil, iar acest stil de condus agresiv poate adauga costuri suplimentare.

Pentru a ajuta flota dumneavoastra sa reduca mersul la ralanti si sa reduca obiceiurile care provoaca risipa de combustibil, un sistem de monitorizare GPS auto care ofera informatii despre consumul de combustibil al vehiculelor poate sa fie extrem de benefic.

Instrumentele telematice, cum ar fi rapoartele privind combustibilul si alertele de mers la ralanti, va pot ajuta sa intelegeti mai bine tendintele de utilizare a combustibilului in flota. Apoi puteti descoperi cu usurinta zonele cu probleme si puteti stabili obiective pe baza a ceea ce va avea cel mai mare impact asupra afacerii dumneavoastra.

Un stil de condus agresiv poate avea un impact major asupra eficientei consumului de combustibil si asupra longevitatii vehiculului. In total, aceste comportamente au un impact semnificativ asupra cheltuielilor cu combustibilul si asupra duratei de viata a vehiculului.

Urmarind rezultatele stilulului de condus pentru fiecare sofer in parte cu ajutorul sistemelor de monitorizare GPS, puteti obtine o perspectiva asupra obiceiurilor de conducere ineficiente si puteti stimula soferii care au un comportament de condus exemplar.

Reducerea cazurilor de furt de combustibil

Avand in vedere ca furtul de combustibil este in crestere, poate fi dificil sa stiti daca toate tranzactiile cu combustibil sunt achizitii legitime pentru toate vehicule autorizate din flota. Fara urmarirea corecta a datelor, pot exista o multime de presupuneri implicate in confirmarea istoricului achizitionarii de combustibil. Acest lucru poate cauza cheltuieli frauduloase care ar putea fi dificil de verificat.

Din fericire, o solutie telematica cu senzori de monitorizare pentru combustibil poate oferi informatii precise despre locatia, ziua si ora de alimentare pentru fiecare sofer din flota. Folosind urmarirea GPS in timp real pentru a identifica locatia unui vehicul, rapoartele privind combustibilul pot arata daca o tranzactie cu combustibil a fost sau nu finalizata de un vehicul verificat din flota dumneavoastra.

Solutia telematica semnaleaza achizitiile neautorizate de combustibil, cauzate de utilizare gresita, furt, frauda sau alte tipuri de activitati frauduloase. De exemplu, sistemul de monitorizare trimite alerte care va anunta automat cand nivelul de combustibil al unui vehicul scade drastic intr-o perioada scurta de timp, iar pe langa aceasta optiunea aveti posibilitatea sa detectati in mod proactiv si alte tipuri de furt de combustibil.

Integrarea sistemelor telematice oferite de CargoTrack ajuta flotele sa faca imbunatatiri masurabile ale eficientei si ofera rentabilitatea investitiei in momentele care conteaza.

furt de combustibil