Alegerea lenjeriei intime, intre moda si sanatate
Lenjeria intima a parcurs un drum lung de la primele sale incercari timide de a se naste, o panza simpla infasurata in jurul taliei pentru acoperirea zonei intime, la marea varietate de lenjerie din zilele noastre. Chiar daca pe deasupra porti haine mai simple, intotdeauna ceea ce vine in contact direct cu trupul tau trebuie sa fie de cea mai buna calitate, deci nu te zgarci cand iti achizitionezi un nou obiect de lenjerie intima si tine cont ca trebuie sa fie frumoasa si practica, dar mai ales sanatoasa.
Lenjeria intima ne condimenteaza viata si aduce o adiere de mister in momentele de intimitate, relevand personalitatea celei care o poarta, asa ca, din materiale pretioase sau din bumbac, trebuie sa reprezinte alegerea perfecta. Atunci cand o femeie isi alege lenjeria intima ea urmareaste cel putin unul dintre urmatoarele obiective: sa ascunda ceva, sa scoata in evidenta ceva sau sa pretinda ca are ceva in plus.
Alegerea lenjeriei nu este doar o problema de estetica si moda, ci si una de sanatate, purtarea excesiva a provocatorilor chilotei tanga sau a lenjeriei prea mici, spre exemplu, fiind o cale de a te expune pericolului unor infectii care pot fi foarte suparatoare. Deci, un prim pas in alegerea lenjeriei este sa alegi exact marimea potrivita, sa nu te stranga, pentru ca nu este nici confortabil, nici sanatos, dar nici sa fie prea mare, pentru ca va arata ca de imprumut.
Culoare, material, design - iata alti factori de care tinem cont atunci cand ne alegem lenjeria intima, desigur, fara sa uitam de confort si sanatate. Asa ca este bine sa vedem cateva reguli in alegerea corecta a lenjeriei intime si tendintele modei in domeniu.
La capitolul culoare, este un sezon deosebit de ofertant, poti alege fara grija culoarea preferata, dar raman in top albul, nude, negru si rosu. Daca vrei sa fii in ton cu moda, nu da inapoi de la nicio extravaganta, lasa fantezia si ineditul sa te conduca.
Cand vorbim despre materiale, tonul lenjeriei intime este dat de transparenta si senzualitate, asa ca se poarta cu predilectie matasea, tulul, satinul si dantela. Alege pe cat posibil lenjerie intima din fibre naturale, care nu ar afecta nici pielea unui bebelus si astfel sanatatea ta nu va fi afectata. Ba chiar, daca iubesti un stil de viata cat mai sanatos, poti merge mai departe si sa alegi lenjeria eco. Nu se deosebeste cu nimic la exterior de celelalte produse de pe piata, dar este realizata numai din matase sau bumbac bio, din bambus si fibra din lemn.
Sutienul si chilotul sunt clasicele piese obligatorii, babydoll-ul, neglijeul, corsetul si portjartierul sunt articolele in trend, iar daca uneori vrei sa te rasfeti, poti apela si la articole mai inedite de lenjerie intima.
Odata achizitionata, lenjeria trebuie purtata si intretinuta corespunzator, iar daca este o lenjerie fina si de foarte buna calitate, ar fi ideal sa fie spalata manual. Cum nu este intotdeauna timp pentru acest efort, trebuie respectata cel putin regula de a nu amesteca lenjeria cu restul de rufe in masina de spalat. Este important ca detergentul si balsamul de rufe sa fie de calitate corespunzatoare.
Pastreaza-ti lenjeria separat de restul obiectelor din garderoba ta, de preferat invelita in hartie de matase sau intr-o punguta din material textil. Daca vrei sa o depozitezi intr-un sertar, tapeteaza-l inainte cu hartie, pentru a evita ca lemnul sa agate materialele mai fragile. Pentru unele tipuri de lejerie este necesara depozitarea pe umerase speciale pentru a-si pastra forma. Acest lucru este valabil pentru corsetele care nu pot fi impachetate, dar si unor body-uri cu aplicatii pretioase sau texturi in relief.
“Va propunem o gama foarte diversa de articole de lenjerie intima confortabile pentru intreaga zi, dar si luxoase pentru serile fierbinti, toate de calitate desavarsita si la preturi avantajoase” a spus Ioana Negoita, managerul siteului Sybelle.ro. Nu ramane decat sa va convingeti si sa va improspatati cu aceasta ocazie garderoba intima.