Albena, o oaza de liniste pentru toate buzunarele

 

Tot mai multi turisti romani prefera sa-si petreaca vacanta de vara in Albena, una dintre cele mai frumoase statiuni de pe litoralul bulgaresc. Plaja din Albena se intinde serpuind de-a lungul unui golf pitoresc, incantand ochiul cu frumusetea picturala a peisajului. Statiunea se afla aproape de Varna, unde exista si un aeroport international. Albena este o statiune ideala pentru familii, mai ales datorita facilitatilor oferite copiilor si tinerilor, care includ gradinite si cluburi pentru micii turisti. Combinatia de aer proaspat, apa curata, paduri luxuriante si o bogata varietate de plante si vegetatie face din aceasta statiune locul perfect pentru vacantele unei familii si nici preturle nu sunt tocmai de neglijat, fiind cu mult mai mici decat cele practicate pe litoralul romanesc.




Cea mai ieftina varianta de cazare este reprezentata de complexul de bungalow-uri, care sunt situate pe deal, dar la distanta mare de plaja. Bungalow-urile sunt dotate cu grup sanitar propriu, o camera suficient de mare pentru a gazdui mai multe persoane si o terasa proprie, de unde puteti admira intreaga statiune. Camera din este dotata cu televizor la cerere si 3 paturi. Pentru televizor se plateste o taxa suplimentara. Bungalow-urile nu au un restaurant propriu, dar au micul dejun inclus. Micul dejun se serveste de obicei la un restaurant din apropiere si este de tip bufet suedez.




Exista si variante de lux care includ hoteluri de 4 stele si care ofera tot confortul la preturi extrem de rezonabile. Marile hoteluri au televiziune prin cablu, internet prin cablu sau wireless, aer conditionat, apel de trezire, sala de mese, sala de conferinte, dar si un hol incapator. De asemenea, majoritatea hotelurilor au piscina proprie, restaurant cu terasa, cafenea si o echipa de animatori pentru petrecerile de seara. Hotelurile nu ofera doar un confort deosebit din punct de vedere al dotarilor camerelor si servicii de calitate, ci si o infrastructura bine pusa la punct. Dintre ele, trebuie sa mentionam „Albena Beach“, situat foarte aproape de plaja statiunii, cu o structura arhitecturala in terase care deschid o priveliste minunata spre mare si spre rezervatia naturala.




“Pe langa cele 42 de hoteluri, mai trebuie mentionate 19 piscine cu apa minerala, 13 terenuri de tenis, sapte terenuri de fotbal, 12 piste pentru bowling, un club modern de calarie, o sala multifunctionala pentru sporturi. Tot aici puteti zbura cu elicopterul sau cu miniavionul. Hotelul de patru stele este un standard cautat de tot mai multi turisti in ziua de astazi, iar Albena nu duce lipsa de aceste hoteluri”, recomanda managerul Iritravel.ro.




Facilitati pentru copii

Familiile cu copii sunt binevenite in Albena, majoritatea hotelurilor avand la ultimul etaj apartamente complet dotate cu bucatarie proprie extrem de utilata, pentru a facilita prepararea mancarii speciale pentru cei mici, cand acest lucru este obligatoriu. Aceste apartamente sunt dotate cu terasa proprie, baie, un pat matrimonial si un pat ce poate gazdui lejer doi copii. Statiunea Albena ofera foarte multe locuri de joaca destinate copiilor atat in incinta hotelurilor, unde se gasesc adesea piscine speciale pentru copii, dar si animatori pentru acestia. La cerere se pot folosi si alte facilitati ale hotelului: masaj de relaxare, masaj de tonifiere, masaj facial, servicii cosmetice, servicii de coafura, spa, sauna sau sala de sport.

Albena este o statiune linistita, dedicata atat iubitorilor de liniste si relaxare, cat si familiilor cu copii mici. Nisipul este extrem de fin, amintind de nisipurile de aur care au facut atat de celebru litoralul bulgaresc.

vacante Bulgaria sejur Bulgaria Bulgaria vara 2013