Afla cum sa alegi cele mai potrivite papusi pentru copilul tau

Papusile sunt foarte importante in fiecare etapa a dezvoltarii copiilor. O papusa va fi intotdeauna mai mult decat o simpla jucarie, ea reprezinta cea mai frumoasa parte din procesul de crestere al copiilor, reprezentand legatura continua dintre acestia si lumea adultilor. Aceasta ii incurajeaza pe cei mici sa exploreze diferite roluri, lucru care ii ajuta sa isi dezvolte coordonarea,  aptitudinile motorii, precum si modalitatea in care interactioneaza cu oamenii si obiectele din jurul lor.

In functie de varsta, papusile sunt percepute altfel de copii:

●0-18 luni: pe masura ce bebelusul incepe sa investigheze noua lume de forme si texturi si sa-si dezvolte aptitudinile esentiale, are nevoie de o companie care sa-i ofere siguranta.

●18 luni+: incepand cu aceasta varsta, copilul incepe sa isi imite parintii, ceea ce inseamna ca papusile sale vor fi tratate precum niste adevarati bebelusi.

●2-3 ani: copii incep sa se transpuna in multe situatii din viata reala - papusile sunt puse in pat ca sa adoarma, sunt plimbate prin casa cu un carucior, le este piaptanat parul, sunt hranite si le sunt schimbate periodic hainele. Copilul tau va fi pentru jucaria sa parinte, frate, bona, bunic sau altcineva pe care doreste sa il  imite in jocul sau. 

●4 ani+: copiii incep sa se proiecteze intr-o lume pe care au inceput deja sa o cunoasca si reusesc sa aprecieze altfel conceptul de ,,prietenie”. Astfel, ei se asteapta ca papusile lor sa le fie cei mai buni prieteni, adevarati confidenti carora sa le poata spuna tot ceea ce isi doresc.

Ce papusi sunt potrivite pentru fiecare varsta in parte

●0-18 luni: bebelusii au nevoie de papusi moi si usoare, care sa le stimuleze simturile prin combinatii deosebite de texturi, culori si sunete. In plus, avantajul acestora este acela ca pot fi spalate de fiecare data cand este nevoie.

●18 luni+: poti deja sa optezi pentru papusi care au diverse accesorii, precum hainute, biberoane, perii de par. Toate acestea sunt concepute sa intregeasca jocul tinerelor ,,mamici”.

●2-3 ani: la aceasta varsta, copii incep sa isi iubeasca papusile si sa aiba grija de ele intr-un mod foarte parental. Poti sa cumperi modele de diferite marimi, hainute cat mai diversificate, carucioare de jucarie, perii de par, biberoane, bavetici, olite, seturi de cani pentru ceai si tot ceea ce isi doreste pentru ca jocul sau sa fie cat mai apropiat de realitate. Deja poti cere parerea copilului tau; consulta-te cu el si lasa-l sa-si aleaga singur papusa care ii place cel mai mult. 

●3-4 ani+: poti incerca papusi mai elaborate sau accesorii din ce in ce mai complexe, care sa-i ofere copilului tau prilejul sa creeze orice scenariu isi doreste.

Toys123, magazin online de jucarii pentru copii, iti pune la dispozitie o gama foarte variata de papusi si accesorii pentru acestea – intra si tu si alege impreuna cu copilul tau tot ce ii place! Preturile sunt accesibile, deci poti sa-i indeplinesti orice dorinta!

  

papusi jucarii copii Toys123