Achizitia unui teren - sfatul unui profesionist
Ca în fiecare început de an, terenurile din Timişoara prezintă un interes crescut pentru cei care doresc să construiască în acest an.
Vă invităm pe site-ul agenţiei pentru o ofertă diversificată de terenuri de vânzare în Timişoara, Moşniţa, Giroc, Dumbrăviţa, Ghiroda. https://www.landmark-imobiliare.ro
Fie că este vorba despre investitori care doresc un teren pentru un ansamblu de case,locuinţe colective sau o persoană fizică care este în căutarea unui lot pentru o singură construcţie, se recomandă zonele : Timişoara, Moşniţa, Giroc,Dumbrăviţa, Ghiroda.
Preţurile variază în funcţie de cererea şi oferta din anumite zone. În zonele unde activează un dezvoltator, preţurile terenurilor vor fi puţin mai ridicate. La Moşniţa, preţurile variază începând de la 30 euro/mp pentru terenuri doar cucurent, şi ajungând până la 60 euro/mp cu toate utilităţile. La Giroc, preţuleste de la 40 euro/mp pentru terenuri doar cu curent şi poate ajunge până la 120euro/mp cu toate utilităţile. La Dumbrăviţa preţul începe de la 55 euro/mp pentru terenuri doar cu curent şiajunge până la 140 euro/mp cu toate utilităţile şi nu în ultimul rând la Ghiroda,unde preţul începe de la 20 euro/mp pentru terenuri doar cu curent şi ajunge pânăla 80 euro/mp cu toate utilităţile. În Timişoara cele mai ieftine terenuri aupreţuri cuprinse între 80 euro/mp si 250 euro/mp, acestea nefiind terenuri doarcu curent, majoritatea având toate utilităţile în faţă.
O categorie aparte o reprezintă terenurile pentru locuinţe colective. Moşniţa nu prea are terenuri de genul acesta, Giroc şi Dumbrăviţa au preţuri cuprinse între150-200 euro/mp pe regim de înalţime maxim P+2E. În Timişoara preţurile variază între 150 euro/mp pentru terenuri P+2E, sau terenuri la marginea teritoriului până la 350 euro/mp pentru terenuri cu regim mare de înălţime, sau semicentrale.
4 lucruri importante ce necesită atenţie din partea clientului atunci când achiziţionează un teren. Pe lângă zona şi preţul pe care fiecare client îl cam ştie când începe căutarea de terenuri, mai sunt şi alte aspecte care trebuie luate în considerare, cum ar fi:
Suprafaţa terenului trebuie aleasă în funcţie de timpul liber pe care îl arefiecare pentru a se ocupa de curte şi grădină. Dacă NU aveţi timpul necesar pentru gradină, sfatul nostru este să alegeţi un teren mai mic de 600 mp, pecare îl puteţi amenaja cu verdeaţă şi copaci care nu necesită întreţinere, iar aleile să ocupe cât mai mult spaţiu din curte. Dacă aveţi timp pentru gradină, puteţi opta pentru amenajarea cu pajişte şi copaci, fără alei. Dar acestă variantă va necesita întreţinere regulată şi strictă din partea dumneavoastră. Soluţia ideală pentru reducerea timpului de întreţinere din punctul nostru de vedere ar fi sistemul de irigare.
Frontulstradal, este o altă caracteristică importantă a terenului.
Persoanele fizice care cumpară teren de casă, trebuie să ştie că reglementările urbanisitice generale impun, construcţia la o distanţă de la limita de proprietate laterală de 1,9 m pe partea stangă si 1,9 m pe partea dreaptă a terenului. Această reglementare poate fi uşor ajustabilă, variind de la o primărie la alta, fiind impuse distanţe mai mari prin Hotărâre de Consiliul Local. Aceste distanţe trebuie păstrate în cazul în care clientul îşi doreşte geamuri orientate spre vecini. În cazul în care pe latura orientată spre vecin nu se doreşte geam, construcţia se poate apropia până la 60 cm de gardul vecinului, cu condiţia ca apa de pe acoperiş să nu curgă la vecinul dealături şi jgeabul să fie încă în terenul propriu. Dacă se doreşte construcţia pe limita de proprietate, este nevoie de acordul notarial al vecinului în cauză. Astfel, dacă construcţia va avea geamuri laterale, se scade din frontul stradal total 3,8 m. Dacă se doreşte garaj pe front stradal se vor scădea înca 4 m din frontul stradal. Dacă există un front stradal la parcela de 18 m, cu retrageri şi garaj vor rămâne 9 m pentru casă. Asta însemnă două încăperi şi un hol pe front stradal. Pentru casă parter frontul stradal trebuie să fie de minim 20 m, pentru a evita o casă tip vagon. La construcţia de casă cuplată, frontul minim ar fi de 17 m, fără a fi construit garajul pe frontul stradal.
Dezvoltatorii care vor construi locuinţe colective cu regim de înalţime mai mare, vor fi nevoiţi să considere, studiul de umbrire, subfundarea şi acordnotarial al vecinului pentru construcţie.
Retragereade la stradă este distanţa dintre limita din faţă a terenului şi casa construită. Trebuie păstrat aliniamentul stradal al celorlalte case vecine. Desigur că sunt şi excepţii de la această regulă. Dacă ne dorim ca garajul să fie pe limita din faţă a terenului (se intra direct din strada în garaj) este posibil, dar casa totuşi trebuie să fie la aliniamentul celorlalte case de pe stradă.
Orientareaterenului este înfuncţie de preferinţele clienţilor.
La achiziţionarea unei case este foarte importantă alegerea clientului în privinţa iluminării naturale a acesteia şi anume, dacă acesta doreşte sau nu să îi bată soarele pe terasă după masă. Astfel la un teren cu orientare Nord-Sud (front stradal spre nord) soarele va bate vara tot timpul pe terasă. La un teren cu orientare Est-Vest(front stradal spre est) soarele va bate doar după masă pe terasă, şi dacă nu este obturată priveliştea, va vedea şi apusul.
La locuinţe colective nu se admite orientare Nord Sud a clădirii, pentru că vor fii apartamente cu orientare exclusiv spre nord, ceea ce nu le va oferi soare în nici o perioadă a zilei.
Agenţia imobiliară Landmark este specializată în intermedieri vânzări terenuri,evaluări terenuri , ridicări topografice, dezvoltare, etc. Din acest motiv, în echipa noastră sunt seniori cu peste 10 ani de experienţă în domeniu,precum şi personal cu studii superioare de specialitate în domeniul imobiliar.
Vă invităm pe site-ul agenţiei pentru o ofertă diversificată de terenuri de vânzare în Timişoara, Moşniţa, Giroc, Dumbrăviţa, Ghiroda. https://www.landmark-imobiliare.ro