Achizitia si verificarea unui cantar electronic comercial

Nu trebuie dusa o lupta de convingere pentru a stabili ca varianta unui cantar electronic este cea mai buna. Un cantar comercial electronic poate oferi o acuratete foarte mare, calculeaza direct preturile, eliminand, in felul acesta, foarte mult timp pierdut si asigura corectitudine in orice magazin, inregistrand fiecare cantarire. Achizitia unui astfel de cantar trebuie sa tina cont de o serie de criterii, unele obligatorii, unele importante pentru eficienta canatarului. Elementele obligatorii sunt urmatoarele:



Trebuie sa aiba inclusa verificarea metrologica. Conform http://www.drmlcluj.ro/control-metrologic.php, controlul metrologic este un element foarte important, care asigura un comert de calitate in orice domeniu. Acesta se face, de regula, in fiecare an si este obligatorie pentru orice cantar folosit pentru comert.  Trebuie sa aiba o eticheta verde cu litera M. Eticheta autocolanta cu litera M este obligatorie pentru cantarele ce sunt comercializate si folosite in comert.  Trebuie sa contina un autocolant de securitate. Este un autocolant lipit de institutiile specializate, care garanteaza faptul ca este vorba despre un cantar sigur, 



Elementele care conteaza pentru eficienta cantarului sunt urmatoarele:



Capacitatea de cantarire. Este extrem de importanta, in functie de produsele ce urmeaz aa fi cantarite. Exista cantare electronice cu capacitate de pana la 35 de kg sau cantare cu capacitate mai mare, ce depaseste 100 de kg.



Temperatura de operare. Este un alt aspect foarte important. De regula, aceasta trebuie sa se situeze intre valori precum -10 grade Celsius si 40 de grade Celsius.



Viteza de imprimare. Un cantar electronic poate sa imprime bonuletele cu greutatea si pretul produselor. Viteza de imprimare este destul de importanta, putand face foarte flexibila intreaga procedura.



Achizitia unui cantar electronic trebuie sa se faca in conformitate cu legea, motiv pentru care, inainte de a ajunge intr-un magazin ce comercializeaza astfel de produse, este bine sa citesti tot ceea ce implica acest lucru din punct de vedere legal.