6 aspecte de care sa tii cont atunci cand apelezi la un serviciu de inchirieri masini

Daca decizi sa apelezi la un serviciu de inchirieri masini, trebuie sa ai grija de anumite aspecte inca dinainte sa te urci la volan. Daca vrei sa fii sigur ca masina ta nu are probleme, ca vei plati un pret corect si ca insotitorii tai vor fi in siguranta pe toata durata calatoriei, trebuie sa tii cont de urmatoarele:

1. Familiarizeaza-te cu autoturismul, butoanele si comenzile. Inainte de a scoate masina de inchiriat din parcare, este foarte important sa verifici luminile, franele, stergatoarele si toate celelalte caracteristici care ar putea sa nu functioneze la parametri normali. Daca observi orice problema, aceasta trebuie comunicata companiei de inchirieri masini, astfel incat sa fie remediata inainte sa pleci la drum.

2. Afla daca masina are toate reviziile la zi. Fiecare masina de inchiriat ar trebui sa aiba toate inspectiile tehnice efectuate la zi, iar compania ar trebui sa tina un istoric al fiecarui autoturism. Inainte de a te urca la volan, verifica daca rotile masinii alese de tine au presiune si sunt corect aliniate si daca autoturismul a avut un schimb de ulei adecvat, asigurandu-te, in acelasi timp, ca au fost efectuate toate celelalte verificari de rutina.

3. Documenteaza starea initiala a masinii. Inainte de a pleca la drum, este o idee buna sa fotografiezi masina din cat mai multe unghiuri, pentru a putea dovedi starea initiala a acesteia. Uita-te in special dupa daune (zgarieturi sau alte probleme la caroserie si nu numai, faruri sparte sau nefunctionale etc). De asemenea, fa fotografii si in interior, la bord, la tapiterie, pentru a avea dovezi ale starii in care ai primit autoturismul.

4. Verifica daca exista o roata de rezerva. Fiecare masina ar trebui sa aiba o roata de rezerva, asa ca, inainte de a pleca de la sediul companiei de inchirieri masini, deschide portbagajul autoturismului si verifica daca aceasta exista si este umflata corespunzator. De asemenea, ar fi o idee buna sa verifici daca in portbagaj exista si uneltele necesare pentru a schimba roata, in caz de pana.

5. Afla ce acopera asigurarea pe care o are masina de inchiriat. Fiecare companie de inchirieri masini este diferita, astfel ca trebuie sa vorbesti cu reprezentantul acesteia si sa-i ceri detalii despre politica firmei in privinta asigurarilor auto.  Ideal ar fi ca masina pe care o inchiriezi sa beneficieze si de asigurare RCA, cat si de CASCO, pentru a preintampina orice problema.

6. Intreaba intotdeauna compania de inchirieri masini ce trebuie sa faci in caz de accident. Chiar daca esti un sofer foarte priceput, cu multi ani de experienta la volan si respecti toate regulile de circulatie, inevitabilul se poate intampla si poti face accident. Inainte de a pleca la drum, intereseaza-te care sunt conditiile companiei respective. Totodata, afla si ce trebuie sa faci daca pierzi cheia sau, mai rau, autoturismul este furat.

La FocusRent, companie de inchirieri masini din Bucuresti si Otopeni cu peste 10 ani de experienta in domeniu, toate autoturismele sunt mai noi de 5 ani si sunt supuse unei inspectii tehnice riguroase inainte de a fi inmanate clientilor. De asemenea, pretul afisat pe site include toate taxele auto (rovinieta, RCA, full CASCO), neexistand costuri suplimentare. In plus, optional, vei putea beneficia de sofer personal, GPS, scaun pentru copil sau transport Otopeni-Bucuresti si Bucuresti-Otopeni, contra cost. FocusRent iti va livra masina in maximum 3 ore din momentul confirmarii rezervarii, iar in caz de avarie aceasta va fi inlocuita in cel mult 5 ore.

inchirieri masini