10 absolventi ai cursurilor Asociatiei Smart Projects, angajati in judetul Bacau

ONG



Asociația Smart Projects anunta ca zece persoane somere din judetul bacau, absolvente ale cursurilor gratuite de calificare, si-au gasit loc de munca.

Cursurile de formare profesionala, Manager de proiect si Competente Antreprenoriale,  sunt parte a proiectului cu finantare europeana "Șomajul, o amintire! Job-ul te scoate din criză!", Contract nr.: POSDRU/99/5.1/G/76242.

Cursurile se desfasoara, ca si anul trecut, la sediul Asociatiei Smart Projects din Strada Vasile Alecsandri, nr. 41, etaj 5, Municipiul Bacau, Judetul Bacau.

Pana in prezent, in cadrul proiectului”, "Șomajul, o amintire! Job-ul te scoate din criză!", au fost formate 118 de persoane ( in perioada august 2011-februarie 2012).

De asemenea, 118 persoane au fost consiliate pentru infiintarea si demararea unei afaceri, iar o persoana si-a deschis o afacere. La aceste rezultate se adauga inca 4 persoane care au demarat procedurile pentru startul unei afaceri. Asociatia Smart Projects subliniaza ca 118 persoane au fost consiliate/mentorate in cadrul proiectului.

Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca din Bacau pot efectua de asemenea si stagii de practica in cadrul companiei RDS RCS Bacau. In urma protocolului incheiat, deja 15 persoane au inceput stagiul de practica la RDS.


Cursurile se derulează in cadrul Proiectului finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Fondul Social European, proiect "Șomajul, o amintire! Job-ul te scoate din criză!", POSDRU/99/5.1/G/76242, proiect in cadrul căruia Asociația Smart Projects are alături un partener de incredere și cu vastă experiență in organizarea și susținerea cursurilor de formare profesională, AJOFM Bacău.

De aceea, cursurile se adresează șomerilor (inregistrați sau nu) precum și persoanelor aflate in căutarea unui loc de muncă (care nu au un loc de muncă in acest moment).

Proiectul „Somajul, o amintire! Job-ul te scoate din criza!” se adresează persoanelor somere, care nu au un loc de muncă, cu domiciliul in judetul Bacau.

Scopul proiectului este “Imbunătătirea capacitătii de ocupare a persoanelor aflate in căutarea unui loc de muncă si a somerilor (in special a somerilor tineri si a celor de lungă durată) din judetul Bacau, prin dezvoltarea unor instrumente si mecanisme complexe de consiliere si orientare in carieră, formare profesională si metode/ tehnici de initiere activităti economice independente”.