Tango, documentarul despre hip hop in Romania este online, gratuit

8 Februarie 2012. “TANGO”, documentarul despre evolutia culturii hip hop in Romania, este acum online pe www.tango.filmmaking.ro.
 
TANGO – DIRECT DIN STRADA TA este un documentar realizat in 2009 de Filmmaking Romania.

Regizorul Tedy Necula a vrut sa documenteze drumul evolutiv al culturii Hip Hop din Romania. Ajutat de prieteni si totodata asociati, a scos la lumina proiectorului aceasta varianta (initial color) ce baleiaza intre un docu-drama si un document de arhiva al culturii urbane romanesti.



“Ne-am apucat de TANGO dupa ce l-am cunoscut pe Cosy (n.r. Cosmin Cosmescu) si am filmat primul lui videoclip. Totodata era si pentru mine prima productie music video. Impreuna ne-am gandit cum sa aratam putin traseul pe care au pornit rapperii nostri cunoscuti.” (Tedy Necula)


Initial echipa a fost formata din Regizor si un operator (Ciprian Tudor) insa proiectului i s-au alaturat rapid oameni interesati si care puteau da o mana de ajutor productiei (Magdalena Schubert, Iustin Nistor, Constantin Popescu, Bogdan Benea, George Mihailescu, George Dorobantu, cascadorii Cristian Prisecaru si Stefan Solcan, Radio Lynx si cativa altii). Bugetul 0 ne-a indarjit spre reusita dar ne-a limitat in realizare.
Filmul a avut cateva proiectii private si in unele festivaluri. Am dorit cumpararea lui de catre un distribuitor roman dar nu au existat guri interesate.



“Regretul meu, daca il pot numi asa, este ca in 2008, cand ne-am apucat de el, ceilalti veterani ai genului, nu au raspuns la invitatia noastra. Constienti ca vom fi judecati (prost) de fani, am continuat realizarea lui si ne-am propus realizarea partilor 2 si 3 in viitorul apropiat.” (T.N.)


Filmul este online aici, pe Tango.Filmmaking.ro. Va incurajam “da’ numa daca v-a placut”, sa donati 3 euro (pretul unui bilet) prin Paypal.

 

tango hip hop film online puya cabron taz simplu documentar