SEAP Expert a injumatatit timpul in care poti face un deviz oferta pentru lucrarile de constructii

Daca SEAP este platforma electronica administrata de Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei, prin care se pot verifica transparenta si corectitudinea procesului si procedurilor de achizitii publice, SEAP Expert este instrumentul de lucru prin care se poate opera usor in baza de date si se pot pregati eficient licitatiile publice. Aparitia acestui soft usureaza munca personalului implicat in achizitii din cadrul autoritatilor de stat si face ca timpul in care se realizeaza un deviz oferta lucrari constructii sa se reduca la jumatate. De avantajele utilizarii lui se pot bucura angajatii institutiilor publice, care descopera acum o modalitate eficienta de lucru intr-un program in care se opereaza in doar cateva click-uri si se intocmesc cantitati uriase de acte, dar si firmele private care activeaza in domeniul constructiilor.

La ce se foloseste SEAP Expert?

Seap Expert este softul conectat la baza de date SEAP prin care institutiile publice pot lucra usor in domeniul achizitiilor, introducand codul tipului de licitatii si beneficiind de o intreaga lista de produse si cantitati necesare in cadrul ofertelor primite de la firmele de constructii. SEAP Expert faciliteaza comunicarea intre ofertantii si beneficiarii proiectelor de investitii in constructii.

Totodata, SEAP Expert este un ajutor de nadejde pentru firmele de constructii care vor sa isi intocmeasca usor devizele de lucrari si sa propuna oferte catre autoritatile statului care dezvolta proiecte de infrastructura, cladiri noi, reparatii imobile, renovari etc. Devizele obtinute se pot descarca si transmite electronic, conform cerintelor prevazute in legislatie.

Care sunt avantajele utilizarii SEAP Expert?

Programul SEAP Expert a fost conceput, asa cum ii spune si numele, de catre experti, pentru experti, aducand solutii care rezolva in mod eficient nevoile firmelor de constructii, precum si nevoile personalului din administratia publica angajat in licitatii si achizitii publice. Astfel, s-a constatat ca 70 % din timpul alocat pentru o licitatie este ocupat de introducerea manuala a fiecarui articol de deviz in programul de devize. Noul SEAP Expert permite realizarea acestei sarcini in doua cateva secunde pentru fiecare element.

Este un timp pretios, economisit, pe care inginerul de ofertare il poate folosi la intocmirea altei oferte de devize sau la verificarea necesarului din cea pe care a realizat-o cu minimum de efort. Se stie ca, pentru orice afacere, timpul inseamna bani si acesta este cel mai mare avantaj al utilizarii programului.

Cum devii expert in SEAP Expert?

Companiile care oferta servicii si dreptul de acces la SEAP Expert organizeaza frecvent cursuri de specializare in utilizarea softului. Aceste cursuri pot fi accesate atat de catre inginerii in constructii au firmelor specializate, precum si de catre personalul implicat in achizitii publice. Programa de curs vizeaza familiarizarea cursantilor cu modul de operare in acest soft, cu utilizarile si functiile sale, precum si cu continutul bazei de date si cu termenii folositi in achizitiile publice.

SEAP Expert este partenerul de nadejde al firmelor de constructii, scutind ore de munca, de atentie si concentrare pe introducerea manuala a resurselor si preturilor pentru alcatuirea unui deviz oferta pentru lucrari de constructii adresate autoritatilor publice care dezvolta proiecte de investitii in modernizarea cladirilor, zonelor publice de agrement si in infrastructura