Românii își rezervă iarna vacanța de vară, ca să plătească mai puțin! Vânzările Early Booking au crescut cu peste 50%

Din ce în ce mai mulți turiști români preferă să-și cumpere din timp concediul pentru anul viitor, pentru a putea beneficia de Early Booking. În sezonul rece, reducerile ajung chiar și până la 50% pentru unele destinații. Numărul sejururilor pentru vara 2017, achiziționate încă de la începutul lunii noiembrie, a crescut în medie cu 55%,potrivit unui studiu efectuat de cea mai mare agenție de turism din România, Christian Tour.

Cea mai spectaculoasă creștere a cererii, de până la 75%, se înregistrează pentru stațiunile de pe litoralul turcesc (Antalya, dar și Coasta Egee). Aceste pachete reprezintă circa 40% din tot volumul de vânzări Early Booking de la finalul acestui an. Turcia se află și în topul destinaţiilor cu cele mai mari discounturi pentru pachetele achiziționate până la jumătatea lunii decembrie. Vacanțele în Antalya au reduceri semnificative, de până la 50%, iar cele din Kusadasi de până la 40%.

Antalya este destinația ideală pentru familiile cu copii din România, „iubitoare” de Early Booking, care își organizează din timp vacanța principală din an (pentru care alocă și cel mai mare buget), dorind ca aceasta să coincidă cu vacanța copiilor, după data de 15 iunie. Această categorie de turiști caută pachete all inclusive în resorturi pentru familii, în apropiere de plajă și cu locuri de joacă pentru cei mici.

Grecia a rămas și pentru anul 2017 favorita publicului român. Rezervările pentru insulele Zakynthos sau Santorini au crescut cu 45%,respectiv 43%, pe fondul unor prețuri mai mici cu până la 50%, prin programele Early Booking. De aceleași discounturi se bucură și pachetele în Corfu, Thassos, Halkidiki și Lefkada, dar și litoralul bulgăresc al Mării Negre. Au beneficiat de reduceri de 30-40% și cei care au achiziționat vacanțe în Kusadasi, Creta, Rhodos și Santorini, dar și pe litoralul românesc. Interesul turiștilor pentru Santorini a crescut cu 45%, pentru Zakynthos cu 43%, pentru Mallorca cu 38% , iar pentru litoralul românesc cu 35%.

"Interesul crescut pentru pachetele Early Booking se explică și prin faptul că turiștii își doresc să aleagă hoteluri de rang superior și știu că acestea, de obicei,devin sold out cu mult timp înainte de plecare. Această dorință este justificată și de faptul că reducerile sunt cu atât mai consistente, cu cât hotelul este mai bun și, în consecință, mai scump. De pildă, pentru un sejur de 7  nopti, All Inclusive, la un hotel de 5* din Turcia, o familie cu 2 copii plătește cu până la 1250 euro mai puțin dacă alege să rezerve sejurul prin programul Early Booking, iar cu suma economisită îşi poate organiza şi un city break în Europa pentru întreaga familie.", a declarat MariusPandel, CEO Christian Tour.

Noutatea sezonului de vară 2017, pentru turiștii români pasionați de vacanțele la mare, este Gran Canaria, destinație care începe să fie tot mai căutată. Se constată, în general, o creștere a apetitului pentru o serie de destinații de litoral din Spania precum Mallorca, Tenerife și Costa Brava.

***

În 2017,Christian Tour împlinește 20 de ani

Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România, împreună cu toate companiile din grupul său, a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de euro, cifră care o clasează pe primul loc în topul agențiilor de turism din România. Cu o istorie de aproape 20 ani în piața de turism autohton, Christian Tour deține în acest moment 31 de agenții proprii în toată România, plus patru filiale în Ungaria,Polonia, Serbia și Republica Moldova, rămânând în continuare cel mai mare touroperator pe vacanțe de tip charter din România și lider de piață pentru numărul de turiști care au ales să călătorească cu acesta.

Christian Tour vacanta de vara early booking reduceri la sejururile estivale