Prețuri bune la vacanțe și vânzãri record pentru turoperatorii români

Piaþa globalã de turism în 2016 aratã diferit fațã de ce s-a întâmplat în ultimii ani. Renunțarea turiștilor ruși la vacanțele în Turcia și numãrul mare de garanții luate de marii turoperatori români în Grecia, au ieftinit prețurile în principalele destinații estivale. Românii și-au putut cumpãra în acest an sejururi în Turcia, considerate scumpe în anii anteriori, în hoteluri  de 5* la preț de 4*, iar sejururile în Grecia, la hoteluri de 4*, au avut prețuri de 3*.



Liderul turoperatorilor din România, Christian Tour, a pregãtit pentru sezonul estival un numãr de chartere cu 50% mai mare atât pentru Turcia, cât și pentru Grecia, comparativ cu anul trecut. Principalele creșteri le-a avut în marile localitãți din provincie, unde a pus numeroase  zboruri directe cãtre Zakynthos, Corfu, Creta, Rodos, Antalya, Bodrum, etc. Orașe precum Cluj Napoca, Timișoara, Iași sau Bacãu au confirmat așteptãrile, turiștii locali preferând sã zboare direct cãtre destinația favoritã, în detrimentul transferurilor lungi și obositoare spre București.



”Pentru noi este un an al recordurilor – a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour. Deși ne-am mãrit considerabil capacitatea de operare în acest sezon, mizând pe un numãr mult mai mare de garanții atât la camerele de hotel cât și la zborurile pe curse charter, așteptãrile ne-au fost confirmate din plin. Pânã acum nu avem nicio destinație cu grad de umplere mai mic de 50%, iar per ansamblu gradul general de rezervare pe cursele charter este de 62%. Așadar putem confirma în acest moment cã toate zborurile charter anunțate de cãtre Christian Tour la începutul acestui sezon sunt confirmate 100%.”



„Destinația care ne-a surprins cel mai mult anul acesta este Turcia (cu precãdere Antalya), unde dacã punem în balanțã și vacanțele cu autocarul și cele individuale, am vândut aproximativ 20.000 de locuri. Sincer, nu ne așteptam la o cerere atât de mare, dar prețurile  foarte bune pe care le-am avut în early booking și pe care ne strãduim sã le menținem în continuare, au convins mulți români sã-și urmeze visul. Adicã sã-și petreacã împreunã cu familia concediul într-un hotel luxos de 5* all inclusive, plãtind ca pentru un hotel de 4*. Un exemplu în acest sens este Insula Rodos, unde la un hotel nou, de 5* All Inclusive (Mitsis Alila Resort), cu servicii foarte bune ºi facilitãþi pentru toate vârstele, pachetele cu bilet de avion inclus încep de la doar 399 euro/persoanã.”



Cu toate cã sezonul turistic este abia la început, volumul mare de rezervãri efectuate în perioada de Early Booking, prefigureazã deja un top al celor mai cãutate destinaþii pentru vara aceasta. Se detaseazã ca numãr total de turiºti, Antalya – care este la acest moment pe primul loc în preferinþele turiºtilor români de anul acesta. Rivala, Grecia, este foarte aproape de prima clasatã ºi aici cea mai cãutatã destinaþie este Insula Zakynthos, urmatã de Insula Creta ºi Insula Corfu. Intrã în topul preferinþelor românilor în materie de vacanþã, direct pe locul al treilea, o destinaþie celebrã din Spania – Insula Tenerife. Destinaþie pentru care numãrul de locuri charter a crescut semnificativ în ultimii ani, iar pentru sezonul de varã, Christian Tour a dedicat o cursã charter întreagã doar pentru Tenerife.



”O mare surprizã o constituie și Spania. Pe aceastã destinație ne-am dublat capacitatea de operare pe cursele charter și am introdus, în premierã, zbor sãptãmânal spre Ibiza”, declarã Marius Pandel.



Din datele touroperatorului Christian Tour, perioadele cele mai cãutate de cãtre turiști în acest an sunt: sfârșit de iunie (începe vacanța copiilor), început de septembrie (preturi foarte bune oferite de hoteluri) și august (foarte mulți români au concediu în aceastã lunã, iar cãldura din orașe îi ”trimite” la plajã). Perioadele menționate mai au, din pãcate, puține locuri libere atât la avion cât și la cazare, iar turiștii care vor o vacanțã în intervalul de timp menționat ar trebui sã se decidã din timp.



Volumul mare de locuri pe curse charter ºi camere pe care Christian Tour le touropereaza în fiecare an, permite ºi oferirea de pachete la tarife accesibile oricãrui buzunar. Cei care nu ºi-au luat încã o vacanþã pentru aceastã varã, sau care îºi doresc o vacanþã în plus, au la dispoziþie încã numeroase oferte speciale: “Platește 1, merg 2!” pentru Insula Zakynthos sau Insula Thassos (cu tarife începând de la 63 euro/persoanã, cu transport autocar inclus) sau „Cazarea gratuitã” pentru Riviera Olimpului (cu tarife începând de la  55 euro/persoanã, cu autocar inclus).



 



***



 



Christian Tour, una din cele mai mari agenții de turism din România, împreunã cu toate companiile din grupul sãu, a înregistrat în anul 2015 o cifrã de afaceri de peste 70 de milioane de euro, cifrã care o claseazã în topul agențiilor de turism din România. Cu o istorie de 19 ani în piața de turism autohton, Christian Tour deține în acest moment 30 de agenții proprii în toatã România, plus patru filiale în Ungaria, Polonia, Serbia și Republica Moldova, rãmânând în continuare cel mai mare tour operator pe vacanțe de tip charter din România și  lider de piațã pentru numãrul de turiști care au ales sã cãlãtoreascã cu acesta.

Christian Tour liderul turoperatorilor Prețuri bune la vacante vanzari record