Maratonul Luminii, un eveniment unic în România, va avea loc pe 4 martie, la Buzău

ONG

Centrul European pentru Integrare Socio-Economică, alături de Eclipse Fitness Club, lanțul demagazine Cufărul Verde și Clubul Sportiv XM RAID, au lansat,săptămâna aceasta, la Buzău, campania umanitară Maratonul Luminii. Proiectul va consta în derularea unor activități de strângere de fonduripentru Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău, în vedereadotării instituției cu o imprimantă profesională de tip Braille. Campania destrângere de fonduri se va încheia pe 4 martie, cu un eveniment unic înRomânia.

 În perioada 16 februarie – 4martie, organizatorii campaniei Maratonul Luminii vor desfășuraactivități de strângere de fonduri, în vederea colectării sumei de 21 000 lei,necesară achiziției unei imprimante profesionale de tip Braille, cu scopul de aoferi celor 120 de elevi nevăzători ai Liceului Special pentru Deficienți deVedere Buzău șansa de a avea acces la noi orizonturi de cunoaștere și la noifacilități de informare și exprimare.

 “Tipul acesta de imprimantă este absolut necesarădesfășurării în condiții optime a activității didactice din școala noastră.Această imprimantă poate permite tipărirea în scrierea braille a manualelor și a altor materiale auxiliare didactice, fișe de lucrusau subiecte de examen pentru elevii deficienți de vedere. Având învedere faptul că elevii noștri parcurg curriculumul național și susțin aceleași examene ca elevii dinșcolile de masă, pentru asigurarea egalității de șanse trebuie să lepunem la dispoziție toate materialele necesare.”, a declarat Adriana Leca, Director al Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Buzău.

 Succesul campaniei va însemna, așadar, oferirea egalității de șanse întreelevii nevăzători și cei din școlile de masă, beneficiarii acesteia fiindelevii liceului de nevăzători atât din generația actuală, cât și cei dingenerațiile viitoare. Campania Maratonul Luminiiva avea un efect benefic îndelungat, pentru un număr mare de tineri, șireprezintă o bună oportunitate de promovare avalorilor umane, civice, a educării în spiritul întrajutorării și implicăriiactive.

Proiectul a luat nașterela inițiativa lui Daniel Nica, maratonist de performanță și fondator allanțului de magazine cu produse naturiste și bio - Cufărul Verde.  Daniel Nica este singurul participant buzoianși unul dintre cei doar 10 români care au participat, de-a lungul timpului, laMarathon des Sables, consideratăca fiind cea mai grea cursă din lume, în cadrul căreia participanții suntnevoiți să-și care singuri mâncarea și echipamentul, pe parcursul celor șaptezile, alergând la temperaturi de până la 54 grade Celsius.

Pe 4 martie, la Eclipse Fitness ClubBuzău, Daniel Nica va marca încheierea campaniei Maratonul Luminii în cadrul unuieveniment unic în România. Acesta va alerga 100 de kilometri, pe bandă, îndecursul a 12 ore, timp în care organizatorii campaniei vor oferi diferitemomente speciale participanților la eveniment.

Organizatorii campaniei pun ladispoziția persoanelor și companiilor dornice să sprijine Campania Maratonul Luminii un cont bancar încare pot dona, dar și o urnă pentru donații, disponibilă la recepția clubuluide fitness Eclipse.

Centrul European pentruIntegrare Socio-Economică

C.U.I. 36886898

Cont Curent:RO20BTRLRONCRT0364315001

 Pentru mai multe detalii privindmodalitățile de susținere a campaniei, vă rugăm, accesați pagina de Facebook: -https://www.facebook.com/Maratonul-Luminii-253124201806162/

maraton braille nevazatori campanie danielnica imprimanta buzau