Fundatia Help Net – Contributie importanta la ingrijirea cailor salbaticiti din Grindul Letea

ONG



Bucuresti, 9 aprilie 2013 – Fundatia Help Net a adus o contributie importanta la ingrijirea cailor salbaticiti din Grindul Letea, prin donarea a 20.000 euro catre Fundatia VIER PFOTEN, care desfasoara un proiect de protectie a acestor cai. Suma de bani donata de Fundatia Help Net a fost si este folosita de VIER PFOTEN  pentru achizitionarea de hrana pentru cai pe timp de iarna si pentru asigurarea partiala a logisticii necesare acestui proiect.

Operatiunile dificile de salvare a cailor dupa momentele dramatice petrecute in 2011, in care VIER PFOTEN a jucat un rol cheie, au reprezentat un eveniment punctual incheiat cu bine.

Ingrijirea cailor din Grindul Letea este insa un proces care se intinde pe termen lung, acestia necesitand hrana si intretinere permanenta. De aceea, a fost necesara gasirea de resurse pentru continuarea ingrijirii animalelor.

In acest context, sustinerea din partea Fundatiei Help Net reprezinta un aport important la protejarea in continuare a cailor din Grindul Letea. Caii sunt acum bine ingrijiti si hraniti si completeaza prin prezenta lor biodiversitatea unica a zonei Deltei Dunarii.

Fundatia Help Net a fost infiintata in anul 2012. Proiectele in care Fundatia s-a implicat pana in acest moment reflecta misiunea sa de a aduce rezultate vizibile in arii precum protectia sociala, protectia animalelor sau a mediului.

 

Help Net Farma este o companie romaneasca pe actiuni, ce opereaza una dintre cele mai importante retele de farmacii din Romania. Help Net Farma face parte, alaturi de  importatorul si distribuitorul de produse fitoterapeutice si dermato-cosmetice Green Net din grupul Farmexim, primul importator si distribuitor de produse farmaceutice din Romania. Lantul de farmacii Help Net a fost infiintat in 1998 si are in prezent aproape 150 de puncte de vanzare pe tot teritoriul Romaniei si un numar de peste 1.300.000 de clienti fideli.

Fundatia VIER PFOTEN este o organizatie non-guvernamentala cu sediul central la Viena, al carei scop este de a imbunatati legislatia si conditiile de viata ale animalelor de ferma, salbatice, de companie sau fara stapan. In Romania, Fundatia desfasoara campanii de sterilizare si returnare in comunitate a animalelor fara stapan, proiecte de terapie asistata de animale, proiecte dedicate animalelor salbatice din gradinile zoologice si circuri, salvarea ursilor tinuti in captivitate sau protejarea cailor salbaticiti din Grindul Letea.

Fundatia Help Net caii de la Letea