Evenimentul Un Milion de Stele organizat de Asociatia Caritas Bucuresti editia 2013

ONG

Evenimentul Un Milion de Stele organizat de Asociatia Caritas Bucuresti – editia 2013

Asociatia Caritas Bucuresti va invita sa participati la o noua editie a unuia dintre cele mai importante evenimente de solidaritate din Romania – „Un Milion de Stele“, un eveniment al tau, al familiei, al copiilor, al oamenilor cu suflet. Evenimentul va avea loc în capitala, in Parcul Herastrau – (intrarea Charles de Gaulle), sambata, 12 octombrie 2013, incepand cu orele 18.00.

Cauza pe care evenimentul acestui an o propune este cea a copiilor cu dizabilitati, de cele mai multe ori marginalizati, lipsiti de sansa de a avea acces in scolile de masa, de a beneficia de servicii de recuperare, de a fi integrati si acceptati, de a-si construi un viitor demn, asa cum ni-l dorim pentru fiecare dintre noi.

Fondurile stranse in cadrul evenimentului vor sustine activitatile destinate beneficiarilor Centrului de Zi pentru Copii cu Dizabilitati (in special cu Sindrom Down), din cadrul Asociatiei Caritas Bucuresti. Centrul are ca scop prevenirea abandonului, a institutionalizarii, a marginalizarii sociale si scolare a copiilor cu varste cuprinse intre 6 luni-9ani, asigurand servicii de recuperare prin terapii specifice, de educare, integrare/reintegrare sociala si comunitara, socializare si petrecere a timpului liber, informare si orientare, consiliere sociala, suport emotional.

Conceptul evenimentului „Un Milion de Stele” a fost preluat din reteaua Caritas Europa si a pornit de la dorinta de a sensibiliza cat mai multe persoane pentru a face un gest de solidaritate fata de grupurile vulnerabile si marginalizate din punct de vedere social. Gestul consta in aprinderea de lumanari amenajate sub forma unei stele, intr-un spatiu public, fiecare flacara reprezentand simbolic un copil in dificultate, cu risc de marginalizare.

Alte informatii despre organizatorul evenimentului Un Milion de Stele în Bucuresti

Despre Asociatia Caritas Bucuresti

Asociatia Caritas Bucuresti este o organizatie umanitara infiintata inca din 1990, membra a uneia dintre cele mai puternice retele umanitare la nivel mondial - Caritas Internationalis si este acreditata de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice ca furnizor de servicii sociale. Principalele servicii prin care organizatia sustine anual peste 3500 de persoane, acoperind ca arie de interventie 17 judete din sudul si sud-estul tarii si Bucuresti sunt: Centrul de Zi pentru Copii cu Dizabilitati, Casa Sfantul Ioan - Centru cu module de tip familial, Farmacia Sociala, Centrul Social (include Cantina Sociala si Spalatoria Sociala), Sprijin la distanta pentru copii, Program de prevenire a traficului de persoane, Interventii in situatii de urgenta (calamitati naturale).

Persoana de contact: Loredana Spilca

Telefon/Fax :    0752.209.276; 021.233.21.34; 021.233.21.35

E-mail:   loredana.spilca@caritasbucuresti.org; office@caritasbucuresti.org

Pagina de internet:    www.caritasbucuresti.org