Diverse modele de tobogane pentru cei mici

            In copilarie, parintilor le era greu sa nedesparta de tobogane. Cu cat erau mai lungi si mai intortocheate, cu atat eramai mare bucuria noastra. Parcurile de distractii din lumea intreaga se intrecpentru a crea cele mai interesante tobogane, unele dintre ele cu pante foarteabrupte, iar altele cu numeroase curbe. Alunecarea pe un tobogan presupuneachizitionarea unor abilitati de pozitionare a corpului, de aterizare si nu inultimul rand o doza de curaj. Toate acestea se pot dezvolta inca din copilarieprin utilizarea unor tobogane adecvate ca inaltime si forma diferitelor grupede varsta. Creatorii de tobogane pentru copii au realizat o diversitate demodele ce pot fi utilizate in egala masura in interior sau in curti saugradini, mai exact in aer liber. Dintre tipurile de tobogane ce pot fiachizitionate on line va sugeram cateva modele demne de atentia parintilor careau copii cu varste cuprinse intre 1-9 ani.

            Unul dintre acestea se adreseaza copiilor cu varsta de 2-4 ani si poate fi utilizat cu succes si in interiorulcasei, pe terase acoperite sau sub pergole. „Primul meu tobogan” este o jucarieaccesibila copiilor mici, care o pot utiliza cu succes pentru a-si dezvoltacurajul, indemanarea, capacitatea de a mentine corpul pozitionat adecvat intimpul alunecarii si de a invata cum sa aterizeze. Odata invatate acestelucruri, cel mic va reusi sa se joace fara teama pe tobogane mai inalte sauchiar pe cele din metal, odata cu inaintarea in varsta. Jucaria este dinplastic dur, are o baza solida, are doua elemente ce se asambleaza simplu darprezinta siguranta. Coloritul este atragator pentru cei mici indemnandu-i lajoaca. Din aceeasic ategorie a toboganelor destinate copiilor de 2-4 aniprecizam: „Toboganul Elefant” care pe una din lateralele scarii de acces larampa are montat un cos de baschet cu dimensiuni adecvate; „Toboganul micPlisan”, „Toboganul Junior”

            Din categoria toboganelor ce pot fiutilizate de copiii cu varste intre 4-7 ani precizam modelele: ” Centru dejoaca Edu Play Castle” cu un design personalizat. Structura pentru scara deurcare este asemanatoare unui castel gri din pietre. Are atasat pe una dinparti un cos de baschet la inaltime adecvata copiilor cu aceasta varsta,fireste ca si mingea este inclusa in pachet. Alte modele de toboganepersonalizate nu numai coloristic dar si cu elemente asemanatoare unor animaleindragite de cei mici, sunt: „Centru de joaca Edu Play Catel”, „Centrul dejoaca Edu Play Broscuta” sau „Centrul de joaca Edu Play Elefant”. Se potutiliza de catre copiii de peste 4 ani in spatii mari in interior sau in curteasau gradina casei..Mai multe modele de tobogane se gasesc pe www.nichiduta.ro

            Pentru copiii care au deja abilitatisi exercitiu suficient incat sa urce si sa alunece fara probleme pe pantainalta si lunga, sunt realizate tobogane confectionate din metal si plasticdur. Partea metalica este utilizata pentru scara si lateralele de sustinere, intimp ce rampa de alunecare este din pvc cu insertii de rezistenta la presiunesi socuri mecanice. Dintre aceste tipuri de jucarii mentionam:” Toboganmetalic”, „Tobogan Walter Slide” sau „Tobogan Soulet Sao Braz”.

            

tobogane nichiduta