Din dragoste pentru câini

Putem admite cu certitudine faptul ca animalele de companie, fie ele pisici,câini sau orice animal din categoria deja menționată, încă din momentul achiziționării devine automat un membru al familiei. Trebuie totuși să conștientizăm faptul că achiziţionarea unui astfel de membru atrage dupa sine și responsabilități care poate de cele mai multe ori ne dau batai de cap.


    Cel mai important factor de care trebuie să se țină cont este reprezentat de hrana care nu trebuie cumpărata la întâmplare. Așa cum noi, pentru a ne păstra sănătoși trebuie să avem o alimentație cât mai echilibrată, la fel stau lucrurile și în cazul caninelor. Astfel că, hrana de caini trebuie să conțină o cantitate optimă de proteine, grăsimi, minerale și carbohidrați și nu în ultimul rând vitaminel.


    Trebuie reținut faptul că organismul patrupedului se va obișnui la un momentdat cu un anumit tip de mâncare. Astfel, dacă vei dori să schimbi alimentația câinelui, va trebui neaparat să faci acest lucru teptat. În general, în comerț există două tipuri de hrană pentru animăluțele de companie: hrană umedă şi hrană uscată. De cele mai multe ori, fie din lipsa timpului, sau din pricina problemelor financiare, hrănim patrupedele cu ce avem la îndemână fară a ţine cont de necesităţile acestora. Astfel că, fregvent aruncăm animalului resturile de alimente de la masa noastră care îi pot afecta sănătatea acestuia.


    Pentru o alimentaţie cât mai echilibrată şi automat mai sănătoasă a câinelui se recomandă scoaterea din meniul patrupedului a câtorva ingrediente care în cantităţi mare le pot fi chiar fatale. Aceste alimente sunt reprezentate de sare, piper şi mai ales boia care pot crea iritaţii severe la nivelul mucoasei canine. Al doilea element care trebuie scos din alimentaţia câinelui este ciocolata şi în general dulciurile care îl pot îmbolnavi de diferite boli, printre care şi diabetul. Un al treilea element este repezentat de carnea crudă de porc care poate conţine paraziţi fatali patrupedului.


    Aşadar, achiziţionarea unui patruped, atrage dupa sine şi o serie de reguli care trebuie respectate cu stricteţe pentru a avea un animăluţ sănătos.



Pentru toate acestea, www.petsmag.ro vine în întâmpinarea acestor probleme cu o gamă variată de produse pentru patrupedul tău. De la mâncare umedă şi uscată, diete speciale şi suplimente, până la nenumărate accesorii pentru aceştia. Mai mult decât atât, www.petsmag.ro oferă nu doar calitate prin intermediul brand-urilor cu care lucrează dar şi preţuri foarte mici, astfel că vei putea avea grija de sănătatea celui mai nou membru al familiei.


 

hrana caini