Cum sa alegi web hosting

Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand negociezi cu o echipa de web hosting este cat de usor iti va fi sa iti administrezi situl. Unele servere sunt foarte dificil de gestionat si necesita o mare de cunostinte tehnice! Din fericire, multi furnizori de web hosting fac mai usoara administrarea chiar si pentru incepatori. Exista firme de web hosting care ofera chiar si aplicatii pentru iPhone sau Android, astfel incat sa poti gestiona site-ul tau din buzunar! Acest lucru este foarte util pentru antreprenorii care sunt in mod constant in miscare.

Trebuie sa iei in considerare si unele lucruri mai tehnice. Cat de mult spatiu de stocare ai nevoie? Acest lucru este adesea promovat ca fiind " spatiu web ". Este vorba de cantitatea de spatiu ocupata de situl tau, masurata in GB sau gigabytes. Unele situri au nevoie de mai mult spatiu decat altele. Daca ai o multime de imagini de incarcat pe site, de exemplu, acest lucru ar putea avea nevoie de o cantitate mai mare de spatiu web. Pe de alta parte, situl tau poate fi doar de cateva pagini in dimensiune, sau un blog mic, care se bazeaza in principal pe text. Un astfel de site nu ocupa mult spatiu pe un server. Acest lucru este bun pentru tine, daca ai un buget mic, pentru ca inseamna ca poti alege un pachet care ofera mai putin spatiu web si in concluzie este si mai ieftin.

Latimea de banda este un alt termen tehnic, dar o sa intelegi rapid de ce ai nevoie de ea. Aceasta determina, in esenta, volumul de trafic sau oameni care pot vizualiza situl tau la un moment dat. Daca alegi un pachet ieftin, vei fi capabil de a avea un numar limitat de vizitatori la un moment dat. Acest lucru este bun pentru persoanele care nu au nevoie de o multime de oameni sa viziteze situl lor la o anumita data si este bine pentru majoritatea oamenilor sau proprietarii de afaceri care nu sunt dependenti de situl lor pentru bussines.

Pe de alta parte, s-ar putea sa detii un magazin de comert electronic sau un blog popular, care trebuie sa fie capabil sa se ocupe de un numar mare de vizitatori in acelasi timp. In acest caz, opteaza pentru un pachet cu latime de banda mai mare sau nelimitat de la firma de web hosting.
 

In cele din urma, alege firma de web hosting care ofera un pachet cat mai complet la un pret decent, un prim exemplu ar fi compania de web hosting Gazduire Web Srl