Cancerul de col uterin simptome si tratament



 

 

 




 

Desi este cunoscut faptul ca la fel ca orice forma de cancer, cancerul de colon poate pune viata in pericol, totusi aceasta forma de cancer este cunoscuta ca una din formele curabile ale bolii, in cazul in care este detectat devreme. Astfel, cunoasterea semnelor si  simptomelor provocate de cancerul de colon poate ajuta la prevenirea bolii, impiedica avansarea acesteia si poate ajuta un pacient sa minimizeze  durerea si disconfortul cauzat de simptomele acesteia.

 

 

 

Cauzele aparitiei cancerului de colon sunt multiple, in principal acesta apare cand celulele din structura colonului se modifica. Celulele normale cresc si se divid intr-o maniera ordonata, asigurand o functie normala. Uneori insa, aceasta crestere scapa de sub control, astfel incat celulele se divid exagerat, intr-un mod continuu. Dupa o perioada de latenta, astfel de agregate celulare aflate in continua crestere vor alcatui tumorile, care pot afecta portiuni de dimensiuni diferite ale mucoasei colonului sau rectului.

Semne si simptome provocate de cancerul de colon

• disconfortul abdominal persistent – crampe, balonari sau durere
• diaree, constipatie
• sentimentul ca intestinul nu este complet golit dupa defecare
• scaune cu sange
• scaderi inexplicabile in greutate
• senzatia constanta de oboseala
• varsaturi

 

 

 

Unele dintre aceste simptome nu sunt frecvente, de aceea pacientii intarzie sa apeleze la medic imediat ce acestea isi fac aparitia.

Ce sa faceti atunci cand va confruntati cu aceste simptome?
Daca observaÈ›i oricare dintre aceste simptome, cel mai bine este sa consultati un medic  specialist. Facand acest lucru va veti creste considerabil sansele de a fi vindecat. Pentru a  ajunge la un diagnostic precis, medicul va  verifica istoricul dumneavoastra medical, va va supune la un examen fizic amanuntit, o clisma cu bariu sau alte teste gastro-intestinale, precum si  o colonoscopie.  Aceste teste vor oferi medicilor de o privire ansamblu asupra  intestinului gros  si asupra colonui, pentru a verifica daca acestea prezinta anomalii. De asemenea, medicul  va putea face o biopsie, prin prelevarea unei cantitati mici de tesut din colon, pentru a verifica aparitaia celulelor canceroase.

Odata ce medicul pune diagnosticul de cancerde colon, el va oferi optiuni de tratament posibile, care sunt cele mai potrivite pentru gradul de severitate al bolii dumneavoastra. Principalele tipuri de tratamente sunt chirurgie, radioterapie, chimioterapie, sau o combinaÈ›ie a celor trei. Vi se vor da, de asemenea, medicamente pentru a gestiona semnele si simptomele  cancerului de colon.

Semnele cancerului de colon si simptome au nevoie de diagnostic precoce pentru tratament prompt.


 

 

 

 

tratament cancer tratament cancer plamani radioterapie cyberknife