Bebelusul in masina

Fireste ca deplasarea pe patru roti sporeste posibilitatea de a rezolva rapid diferite situatii incepand cu timpul alocat deplasarii la serviciu. Crearea de ambuteiaje face parte din dezavantaje, dar chiar si asa omul modern nu renunta la masina. In cazul in care intr-o familie apar copiii, deja situatiile se complica, deoarece adesea si cei mici trebuie transportati de acasa in diverse locatii: la cumparaturi, la bunici, la cresa sau in alte spatii. In aceste cazuri cei mici au un statut aparte in calitate de calatori in autoturismele personale. Acest statut se materializeaza prin utilizarea unor scaune auto speciale pentru acestia, cu scopul protejarii corporale pe timpul deplasarii. Deja legiferata utilizarea scaunelor auto pentru cei mici, impune pentru parinti achizitionarea unor astfel de accesorii potrivite nivelului de varsta al copiilor.



            Creatorii de scaune auto au realizat diferite modele potrivite varstei copiilor, ce pot fi fixate foarte usor in toate tipurile de autoturisme, astfel incat cei mici sa fie protejati atat in cazul unor accidente, cat si in cazul unor viraje sau franari bruste, impuse de trafic. Scaunele auto destinate bebelusilor sunt realizate din materiale speciale, cu rezistenta la impact, comode si fiabile. Dintre modelele de scaune auto pentru bebelusi ce pot fi achizitionate din magazinele de profil sau on line va sugeram cateva modele adecvate utilizarii de la varsta de 2-3 luni pana la 3 ani. Una dintre variantele posibile de utilizat ar fi “Cos auto Baby Boo Black” realizat in varianta coloristica rosu sau bej. Acesta se fixeaza simplu in masina cu ajutorul centurilor amplasate la bancheta din spate, iar bebelusul pozitionat confortabil in spatiul generos, este protejat de centurile de siguranta cu prindere in trei puncte, reglabile in functie de necesitate pe trei nivele de lungime. Materialele textile din care este realizat cosuletul sunt moi, prezinta protectie pentru intreaga suprafata a corpului si sunt lavabile. Aceste modele de cosuri auto pot fi utilizate si in calitate de cosulet de transport, intregul ansamblu fiind usor, putand fi dus in mana, asezat pe pardoseala sau in alte locuri fara posibilitatea rasturnarii accidentale. Bara de protectie rabatabila serveste in egala masura ca maner pentru transportul bebelusului cu usurinta.



            Un alt model de scaun auto destinat copiilor mici este modelul ” Scaun auto categoria 0+ Roan Millo” realizat in multe variante coloristice. Scaunul auto de acest tip are un adaptator auto incorporat cu ajutorul caruia se fixeaza usor pe bancheta din spate. Centura de siguranta cu prindere in trei puncte si manerul rabatabil sunt elementele de siguranta pentru ca cel mic sa fie protejat mereu pe timpul deplasarii. Husa detasabila si lavabila permite mentinerea igienei scaunului auto, iar copertina rabatabila si tetierele reprezinta accesorii utile in cazul zilelor insorite sau cand bebelusul este transportat manual din masina in diferite spatii. Acest model de scaun auto este accesorizat cu buzunarase laterale pentru depozitarea unor accesorii necesare celui mic: servetele, sticlute, jucarii, etc.



            Utilizarea scaunelor auto permite transportul in siguranta, conform legii.