Amenajarea camerei pentru copil

Daca pana la varsta de 2 ani cel mic nu constientizeaza acest lucru, familiarizandu-se cu patutul propriu, culoarea peretilor, obiectele din camera, dupa aceasta varsta amenajarea camerei sale se poate modifica. Elementele de mobilier din incapere trebuie sa fie practice si functionale astfel incat sa il obisnuiti cu ordinea, cu activitatea de strangere a jucariilor in spatii specifice, anumite elemente utile pe care sa le foloseasca si sa le aprecieze.



            Daca va doriti o reamenajare de succes a camerei copilului, va sugeram cateva elemente uzuale, necesare in acest spatiu din locuinta.



            Pentru inceput va atragem atentia asupra spatiilor de depozitare a jucariilor, a hainutelor sau a altor obiecte pe care cel mic le foloseste, dar care trebuie sa fie ordonate in spatii adecvate. In acest scop puteti achizitiona “Suportul de depozitare Minnie Mouse” adecvat camerelor pentru fetite prin colorit si elementele decorative. Acest suport este confectionat din pal, are inaltime adecvata copiilor de 2-5 ani, are 3 polite suport cu inclinatie de 30 grade pe care sunt asezate 6 cutii de depozitare realizate din material textile, rezistent si lavabil. Cutiile sunt fara capac, dar simplu de asezat pe raftul suport de catre copil sau parinte. Sunt voluminoase, astfel incat sa poata fi organizate atat jucariile, cat si hainutele copilului. Un asemenea suport de depozitare este realizat si pentru baieti. Caracteristicile si functionalitatea sunt identice, doar ca sunt personalizate coloristic adecvat, cu imaginea unor personaje indragite : Cars sau Thomas.



            Alte modele de suporturi de depozitare functionale si estetice sunt cele in forma de cos urias, realizate din material textil rezistent si lavabil personalizate cu imprimeuri diferite. Din aceasta categorie mentionam: “Cosuletul pentru hainute si jucarii Disney Princess” sau “Cosuletul depozitare Frozen” destinat fetitelor sau “Cosuletul pentru jucarii Minions” pentru baieti. Fiind pozitionate pe pardoseala copilul are acces liber la obiectele din interior.



            Pentru copiii mai mari, 3-5 ani, puteti amplasa un elegant suport pentru carti, reviste, caiete sau obiecte de scris/desenat. Va sugeram sa alegeti variantele: ” Suport pentru reviste Disney Cars” sau “Suportul pentru reviste Minnie Mouse”. Sunt realizate din pal cu finisaje estetice realizate cu vopsele si lacuri ecologice. Au trei spatii generoase tip cutie ingusta fara capac in care copilul isi organizeaza cartile preferate, revistele, creioanele colorate, acuarele sau alte obiecte specifice. Partea inferioara este lata, ingustandu-se in partea superioara. Acest obiect de mobilier poate fi pozitionat langa un perete al camerei. Daca cel mic doreste sa picteze, sa deseneze sau sa rasfoiasca o carte, un loc ideal este oferit de masa si scaunul din pal personalizat cu desene ce reprezinta personajele preferate. Dimensiunile acestora sunt adecvate copilului de 2-5 ani. Puteti alege “Masuta si scaunel Disney Cars” sau “Masuta si scaunel Disney Princess”



            In privinta patuturilor din camera copilului va sugeram cateva modele personalizate dintre cele mai solicitate prin comenzi on line: ” Pat Disney Cars”, “Pat Kidkraft Princess Castle” sau “Pat Disney Cars Fulger McQueen”.