300 de studenti cu dizabilitati vor beneficia de sustinere din fonduri europene



Obiectivul proiectului il constituie crearea de oportunitati pentru imbunatatirea accesului la educatie in cadrul invatamantului superior de nivel licenta si master, prin dezvoltarea si implementarea unui program-pilot integrat pentru asistarea persoanelor cu dizabilitati. Acest program-pilot se va implementa la nivelul Universitatii Valahia din Targoviste, Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu si la Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati prin utilizarea tehnologiei informatiei.

„Avem in vedere un numar de 300 de studenti cu dizabilitati din cele trei centre universitare care vor fi formati pentru utilizarea instrumentelor IT in procesul de invatare. Acestia vor fi sprijiniti atat de cadrele didactice, cat si de asistenti si mentori educationali. Facem apel si la asociatii de profil, organizatii non-guvernamentale si la toti cei care sprijina persoanele cu dizabilitati sa ne sustina in implementarea acestui proiect in asa fel incat beneficiile sa fie cat mai mari la nivelul fiecarui student din aceasta categorie”, a declarat Andrei Linu, manager de proiect MECTS.

Proiectul va contribui la cresterea nivelului de calificare si la imbunatatirea competentelor la nivel national ale studentilor si tinerilor absolventi, promovandu-se in acest sens o abordare inovativa cu ajutorul instrumentelor IT. Se urmareste, totodata, si cresterea calitatii si relevantei programelor de studii universitare pentru integrarea studentilor pe piata muncii, ca efect pe termen lung.

Acest proiect este cofinantat din Fondul Social European prin intermediul Programului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007-2013, si se inscrie pe Axa prioritara 1 – „Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere”, Domeniul Major de Interventie: 1.2 - „Calitate in invatamantul superior”.

 

 

EUPD Dizabilitati Educatie Universitara MECTS Andrei Linu